ΣΥΡΙΖΑ: Για τη διάσωση της «ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ» και των θέσεων εργασίας στο νομό Σερρών.

ΣΥΡΙΖΑ: Για τη διάσωση της «ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ» και των θέσεων εργασίας στο νομό Σερρών.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Σερρών, στις 2 Ιουλίου με επίσημο δελτίο τύπου, δήλωνε την αμέριστη συμπαράσταση στους εργαζόμενους της «ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ» και την πρόθεσή της να πιέσει για τη διάσωση της εταιρείας και των θέσεων εργασίας.

Σήμερα με νέα ανακοίνωση η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ σε νέα ανακοίνωση αναφέρει:

Μετά από δύο ακριβώς μήνες υπεγράφη η συμφωνία με την οποία σφραγίζεται με επιτυχία η μεγαλύτερη διάσωση επιχείρησης που έχει γίνει στην Ελλάδα, στη διάρκεια τουλάχιστον των τελευταίων δεκαετιών.

Για την επίτευξη της συμφωνίας ήταν ουσιαστική η διακριτική επιστασία της κυβέρνησης, επιδεικνύοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον της για τη διάσωση περίπου 10.000 θέσεων εργασίας άμεσα, που είναι της Μαρινόπουλος ΑΕ και αρκετές άλλες χιλιάδες μικρών προμηθευτικών επιχειρήσεων, οι οποίες εξαρτούσαν την επιβίωσή τους από την τύχη της συμφωνίας.

Ήδη οι εργαζόμενοι πήραν τα δεδουλευμένα Ιουλίου και Αυγούστου.

Η διαδικασία έχει μπροστά της πολύ δρόμο ακόμη, καθώς υπάρχει μια μακρά σειρά όρων και προϋποθέσεων που θα πρέπει να εκπληρωθούν ώστε τελικά να ισχύσει η συμφωνία, σε κάθε περίπτωση όμως η πολιτική βούληση της κυβέρνησης έχει εκφραστεί για τη διάσωση της εταιρείας.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Σερρών δηλώνει ότι θα παρακολουθεί το θέμα μέχρι να διευθετηθεί και η τελευταία λεπτομέρεια και να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας στο νομό Σερρών αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα.