ΣΥΡΙΖΑ ΣΕΡΡΩΝ Αφροδίτη Σταμπουλή: «Τα μέτρα της συγκυβέρνησης ξεκληρίζουν τον αγροτικό κόσμο»

Ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσα και έξω από την Βουλή, συνεχίζει σταθερά, στο πλάι των αγροτών και κάθε πληττόμενης κοινωνικής τάξης και ομάδας
Ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσα και έξω από την Βουλή, συνεχίζει σταθερά, στο πλάι των αγροτών και κάθε πληττόμενης κοινωνικής τάξης και ομάδας

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΣΕΡΡΩΝ Αφροδίτη Σταμπουλή με αφορμή τις κινητοποιήσεις των αγροτών στο ν.Σερρών και τις δράσεις τους έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Οι αγρότες των Σερρών συνεχίζουν τον αγώνα τους  απέναντι στη γενικευμένη επίθεση που δέχονται και η οποία αφορά όχι μόνο στο φορολογικό αλλά και, κυρίως,  σε ζητήματα όπως η τιμή του πετρελαίου/ηλ. ρεύματος, μείωση τιμών αγροεφοδίων, διασφάλιση τιμών για τα προϊόντα τους  κ.α

Η χτεσινή (10-2-14) κινητοποίηση των αγροτών ξεκίνησε με την συγκέντρωση μπροστά στο κεντρικό κτίριο της πρώην ΑΤΕ, η οποία, μέσα σε μια νύχτα «χαρίστηκε» με προίκα στην καταχρεωμένη «ΠΕΙΡΑΙΩΣ».

Η συνάντηση των Προέδρων των Αγροτικών Συλλόγων με το Δ/ντή της Τράπεζας απλώς κατέδειξε τα αδιέξοδα που σχετίζονται άμεσα με την ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ (όροι δανεισμού αγροτών –υποθήκευση περιουσιών τους).

Ακολούθησε πορεία που κατέληξε στην Αντιπεριφέρεια Σερρών και συνάντηση με τον κ. Αντιπεριφερειάρχη, από τον οποίο ζητήθηκε να εξασφαλίσει συνάντηση εκπροσώπων των αγροτών με αρμόδιους Υπουργούς ή/ και τον Πρωθυπουργό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι τα μέτρα της συγκυβέρνησης, που ξεκληρίζουν τον αγροτικό κόσμο της Ελλάδας και οδηγούν στην παράδοση της αγροτικής γης σε χέρια λίγων, δεν αποτελούν άστοχη προσωπική τακτική κάποιων υπουργών, αλλά συνιστούν κεντρική πολιτική επιλογή, τόσο της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ όσο και της τρόικα (εφαρμογή άγριου νεοφιλελευθερισμού).

Ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσα και έξω από την Βουλή, συνεχίζει σταθερά, στο πλάι των αγροτών και κάθε πληττόμενης κοινωνικής τάξης και ομάδας, τον αγώνα του για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, για την ανατροπή της συγκυβέρνησης.

Advertisements