ΣΥΡΙΖΑ Σερρών: Αποκατάσταση της αλήθειας για το μάθημα των Θρησκευτικών στα σχολεία

θρησκευτικά-μαθημαΟ ΣΥΡΙΖΑ Σερρών με επιστολή που μας έστειλε ξεκαθαρίζει τη θέση του σχετικά με το μάθημα της διδασκαλίας των Θρησκευτικών στα σχολεία, με αφορμή τις απόψεις που εξέφρασε ο πρόεδρος της  Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δήμου Σερρών κ Στεφανάκης σε τοπικό κανάλι.

Στην επιστολή επισυνάπτονται η ερώτηση που κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (μεταξύ των οποίων και η βουλευτής Σερρών Αφροδίτη Σταμπουλή) η οποία αφορούσε Μαθητή σχολείου της Ανατολικής Αττικής, του οποίου οι γονείς εξεδήλωσαν την επιθυμία να μην παρακολουθεί το μάθημα των Θρησκευτικών. Στην απάντηση του Υπουργείου προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (η οποία επισης επισυπτεται), τονίζεται ότι αν και το μάθημα των Θρησκευτικών είναι υποχρεωτικό εντούτοις λόγω αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, μπορεί ένας μαθητής για λόγους συνείδησης να αρνηθεί την παρακολούθησή του, θα πρέπει όμως να παρακολουθεί άλλο μάθημα για να μην χρεώνεται απουσία.

Επίσης η βουλευτής μας επισύναψε και την απάντηση που έστειλε τον Μάρτιο στην τοπική εφημερίδα «Παρατηρητής» την οποία επίσης δημοσιεύουμε:

Αναλυτικά η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ Σερρών αναφέρει:

Σε εμφάνισή του σε τοπικό κανάλι στις 6/9 ο πρόεδρος της  Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δήμου Σερρών κ Στεφανάκης συσχέτισε ερώτηση  βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που αφορά  παραβίαση του δικαιώματος θρησκευτικής ελευθερίας συγκεκριμένου μαθητή με προτάσεις περί του μαθήματος των θρησκευτικών γενικά, επικαλούμενος παλαιότερο (1/3/13) διαστρεβλωτικό δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας. (σ.σ. εννοεί την εφημερίδα Παρατηρητής)
     Για την ενημέρωσή σας, σας αποστέλλουμε το κείμενο της ερώτησης των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, την απάντηση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (και Πολιτισμού και Αθλητισμού τότε), καθώς και την επιστολή της βουλεύτριας Σερρών Αφροδίτης Σταμπουλή προς την εν λόγω εφημερίδα, η οποία δημοσιεύτηκε αρκετές μέρες αργότερα.

Όσο για την κατακλείδα του κ Στεφανάκη, κατά την οποία ισχυρίστηκε, επικαλούμενος μάλιστα τον υφυπουργό παιδείας κ Γκιουλέκα, ότι οι γονείς χριστιανού ορθόδοξου μαθητή/τριας που ζητούν να απαλλαγεί το παιδί τους από το μάθημα των θρησκευτικών θα μπορούσαν να διωχθούν ποινικά για ψευδή δήλωση, απλώς δείχνουν την αντίληψη για τη θρησκευτική ελευθερία (και την ελευθερία της συνείδησης γενικότερα) των κ Γκιουλέκα και Στεφανάκη και όσων συμμερίζονται τις απόψεις τους.

Επισυνάπτονται τα αρχεία της ερώτησης, απάντησης του υπουργείου, και η επιστολή της βουλευτίνας στην τοπική εφημερίδα Παρατηρητής