ΣΥΡΙΖΑ Σερρών: Επίσκεψη Σαμαρά και σενάρια προβοκάτσιας

ΣΥΡΙΖΑ Σερρών: Επίσκεψη Σαμαρά και σενάρια προβοκάτσιας

Σαμαράς-Σερρες-2015-05-08_180342Το Γραφείο Τύπου της Νομαρχιακής Επιτροπής  ΣΥΡΙΖΑ Ν. Σερρών με αφορμή τη προσαγωγή πολιτών που διαμαρτυρήθηκαν στον τέως Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρα κατά την επίσκεψή του στις πλημμυρισμένες περιοχές εξέδωσε τη παρακάτω ανακοίνωση:

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς, ξεχνώντας πως διετέλεσε Πρωθυπουργός της Χώρας μέχρι τον περασμένο Ιανουάριο, επισκέφθηκε τις πλημμυρόπληκτες περιοχες της Π.Ε. Σερρών για να επιθεωρήσει την κατστροφή που προκάλεσε η πολιτική που ο ίδιος εφάρμοσε τα τελευταία χρόνια. Ο ίδιος ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών, που μόλις ένα χρόνο πριν εκλέχθηκε με τον συνδυασμό που στήριξε η Ν.Δ., τοποθετούμενος στην τελευταία δημόσια σύσκεψη για το θέμα των αντιπλημμυρικών έργων στο Ν. Σκοπό, δήλωσε δημόσια ότι η αντιπεριφέρεια δεν προχώρησε στα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα λόγω έλλειψης πόρων. Για την έλλειψη αυτή προφανώς υπεύθυνη δεν είναι η σημερινή κυβέρνηση αλλά όλες οι προηγούμενες, συμπεριλαμβανομένης κι αυτής του κυρίου Σαμαρά.

ΣΥΡΙΖΑΑποτελεί, λοιπόν, πολιτικό θράσσος, να επιχειρεί η Ν.Δ. να εκμεταλλευθεί επικοινωνιακά τον πόνο και την απόγνωση των αγροτών που η ίδια προκάλεσε. Αποκορύφωμα αυτής της στάσης είναι η ανακοίνωση σχετικά με τους δύο πρασαχθέντες συμπολίτες μας, ότι επιχείρησαν να στήσουν προβοκάτσια με την καθοδήγηση μάλιστα του ΣΥΡΙΖΑ.

Αν ο κύριος Σαμαράς και τα στελέχη της Ν.Δ. επιθυμούν να προβαίνουν σε προαναγγελθείσες δημόσιες εμφανίσεις, τότε θα έπρεπε στο πλαίσιο της Δημοκρατίας να είναι διατεθειμένοι να δεχθούν και την όποια δημόσια κριτική γίνει από τους πολίτες στο έργο τους και να σταματήσουν να βλέπουν φαντάσματα στην δίκαιη και ειρηνική έκφραση της διαμαρτυρίας των πολιτών.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που βρέθηκαν στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών, έπραξαν απλώς το αυτονόητο για μέλη ενός αριστερού κόμματος. Να δηλώσουν την συμπαράστασή τους σε δύο πολίτες που προσήχθησαν για λόγους έκφρασης πολιτικής κριτικής.

Ως ΣΥΡΙΖΑ, σταθήκαμε πάντα και συνεχίζουμε να στεκόμαστε στο πλευρών των πληττόμενων συμπολιτών μας και δεν έχουμε καμία ανάγκη για “στημένες προβοκάτσιες”. Οι μόνοι που έχουν ανάγκη από τέτοια σενάρια είναι όσοι τα δημιουργούν, για να αντλήσουν λόγο πολιτικής ύπαρξης σε μια κοινωνία που τους έχει καταδικάσει.