ΣΥΡΙΖΑ Σερρών- Εξοδος από τα Μνημόνια: «Δεν ξεχνούμε αυτούς που οδήγησαν τη χώρα σε αυτή την κατάσταση»

ΣΥΡΙΖΑ Σερρών- Εξοδος από τα Μνημόνια: «Δεν ξεχνούμε αυτούς που οδήγησαν τη χώρα σε αυτή την κατάσταση»

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Σερρών, με αφορμή την επίσημη έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, στην οποία επισημαίνεται ότι είναι ημερά περισυλλογής και όχι πανηγυρισμών, ενώ τονίζει ότι δεν ξεχνάμε «αυτούς που κουνουν σήμερα το δάχτυλο, ενώ οδήγησαν τη χώρα σε αυτή την κατάσταση»

Αναλυτικά στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Σερρών αναφέρεται:

Σήμερα είναι μια μέρα λύτρωσης για την χωρά και τον ελληνικό λαό, η έξοδος της χώρας από τα μνημόνια φέρνει έναν αέρα ελπίδας στον λαό που τόσα χρονιά τράβηξε πολλά δεινά από τις πολίτικες που εφαρμοστήκαν.

Δεν είναι η σημερινή ημέρα κατάλληλη  για πανηγυρισμούς είναι ημέρα  περισυλλογής ανασύνταξης για έναν νέο αγώνα ώστε η χωρά και ο λαός να μην ξαναζήσει παρόμοιες καταστάσεις και θυσίες.

Είναι η απαρχή  μια νέας εποχής με άμεση στήριξη στον κόσμο της εργασίας με την αύξηση του κατωτάτου μισθού την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, την δέσμη μέτρων  ανακούφισης για τους ελευθέρους επαγγελματίες και τον αγροτικό κόσμο, με σταθερό περιβάλλον για τους δημοσίους υπάλληλους , και τις δυνατότητες ίσων ευκαιριών για όλους.

Σίγουρα δεν ξεχνάμε ποιοι ήταν αυτοί που οδήγησαν την χώρα σε αυτήν την κατάσταση, είναι οι ίδιοι που κουνούν ακόμα το δάκτυλο γιατί η ημέρες της ασυδοσίας για αυτούς έχουν τελειώσει, είναι το ίδιο κατεστημένο που επιθυμεί την επιστροφή του γιατί άραγε να εφαρμόσει μήπως την ιδία  πετυχημένη συνταγή που οδήγησε την χωρά στην χρεωκοπία, ίσως  γιατί δεν μπορούν να ζουν με κανόνες σε μια δημοκρατική κοινωνία.  

Το δίλημμα που διαμορφώνεται πλέον είναι ένα, από την μια μεριά Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι δυνάμεις της προόδου και από την άλλη, το χθες το παλιό το φθαρμένο το ίδιο κατεστημένο που έφερε τόσα δεινά στην χώρα, όμως δυστυχώς για το χθες ο ελληνικός λαός έχει μνήμη και όταν κληθεί θα δώσει την κατάλληλη απάντηση στο  παλιό και φθαρμένο κατεστημένο.

Λίγα λογία  για τον μπροστάρη αυτής της μεγάλης προσπάθειας και του μεγάλου αγώνα ώστε να έρθει αυτή η ημέρα λύτρωσης για τον ελληνικό λαό, τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στον οποίο στέλνουμε ένα βροντερό μήνυμα , μας εμπνέεις, μας ενώνεις, μας οδηγείς.    

ΣΕΡΡΕΣ 21/8/2018  Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΣΕΡΡΩΝ