ΣΥΡΙΖΑ Σερρών: Φασιστοειδή στοιχεία που παρεισφρήσαν στους αγρότες έκαψαν τη σημαία του ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ Σερρών: Φασιστοειδή στοιχεία που παρεισφρήσαν στους αγρότες έκαψαν τη σημαία του ΣΥΡΙΖΑ

H Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Σερρών με ανακοίνωσή του, σχετικά με το κάψιμο της σημαίας του το πρωί της Παρασκευής 22/1, κατά την επίσκεψη των αγροτών στα γραφεία του, την αποδίδει σε «φασιστοειδή στοιχεία», τα οποία θεωρεί ότι είχαν παρεισφρήσει στους αγρότες και αποδίδει σε αυτά ότι ενεργούν σε «διατεταγμένη υπηρεσία και εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα»

Η ανακοίνωση έρχεται στην ουσία να «διευκρινήσει» την ανακοίνωση που είχε εκδώσει χθες η βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ, Αφροδίτη Σταμπουλή, στην οποία «απέφευγε» να αναφερθεί στα γεγονότα που έλαβαν χώρα έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και έκανε μόνο λόγο για «δικαιώματα της συνάθροισης και της διαμαρτυρίας, απομονώνοντας τις ακροδεξιές προκλήσεις»

Προφανώς και η ανακοίνωση αναφέρεται στην συμμετοχή του κ. Θεόδωρου Τζαμπάζη (υποψηφίου Περιφερειακού Συμβούλου με την «Ελληνική Αυγή») στην αντιπροσωπία των αγροτών που επισκέφθηκε τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ (ο οποίος δεν είναι αγρότης και φορούσε μπουφάν με το έμβλημα της «Χρυσής Αυγής»)

Να σημειώσουμε ότι ο κ. Τζαμπάζης πάντως δεν συμμετείχε σε αυτούς που έκαψαν τη σημαία του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ Σερρών αναφέρει:

Η Νομαρχιακή Επιτροπή της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών κάλεσε τους θεσμούς των αγροτών στα γραφεία της, με αφορμή τη χτεσινή συγκέντρωση, υποδεχόμενη πολυπληθή αντιπροσωπεία αγροτών, οι οποίοι κατέθεσαν ψήφισμα, δηλώνοντας την αντίθεσή τους σε σημεία του σχεδίου για το ασφαλιστικό σύστημα, που τους αφορούν.

Εμείς θεωρούμε ότι, συνεργαζόμενες οι προοδευτικές κοινωνικές δυνάμεις, μαζί με τους αγρότες, μέσα από διάλογο, μπορούν να διαμορφώσουν προτάσεις για τις μεγάλες αλλαγές που είναι αναγκαίες για την ανάπτυξη και χάραξη νέας πορείας της αγροτικής οικονομίας. Παράλληλα πιστεύουμε, ότι η κοινή μας δράση, θα προσφέρει στην Κυβέρνηση ένα ακόμη όπλο για τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

αγροτες-σημαια-ΣΥΡΙΖΑ-σέρρες2016-01-22_183456Ωστόσο κατά την επίσκεψη των αγροτών στα Γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Σερρών, ορισμένα φασιστοειδή στοιχεία, που είχαν παρεισφρήσει στις τάξεις των αγροτών προχώρησαν σε ύβρεις, χειροδικίες και βανδαλισμούς, έκαψαν τα εμβλήματα της Οργάνωσης Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ. Τα φασιστικά αυτά στοιχεία, των οποίων τα ονόματα είναι γνωστά, σε διαταγμένη υπηρεσία εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα, που δεν έχουν καμιά σχέση με τα αιτήματα των αγροτών, ούτε ενδιαφέρονται για τη λύση τους. Αντίθετα, προσβλέπουν στη ρήξη του κοινού μετώπου των αγροτών, γι αυτό συνειδητά επέλεξαν μόνο τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο να προκαλέσουν επεισόδια και να αποπροσανατολίσουν το κίνημα.

Το Γραφείο Τύπου

της Νομαρχιακής Επιτροπής  ΣΥΡΙΖΑ Σερρών