ΣΥΡΙΖΑ Σερρών: «Μακάρι ο τόπος αυτός να γεννήσει πολλούς Χρήστους Αρχοντίδηδες»

Ανακοίνωση της  Ν.Ε. Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ  για τον θάνατο του σερραίου δασκάλου του ποδοσφαίρου

ΣΥΡΙΖΑ Σερρών: «Μακάρι ο τόπος αυτός να γεννήσει πολλούς Χρήστους Αρχοντίδηδες»

Ανακοίνωση εξέδωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τον θάνατο του σερραίου προπονητή Χρήστου Αρχοντίδη.

Σε αυτή αναφέρει:

Έφυγε σήμερα, Τρίτη 22 του Οκτώβρη από κοντά μας ο  αγαπημένος συμπατριώτης μας και Χρήστος Αρχοντίδης. Ένας αγωνιστής της ζωής , ένας  υπέροχος άνθρωπος ένας πραγματικός δάσκαλος του ποδοσφαίρου.

 Μας αποχαιρέτησε για πάντα αφήνοντας πίσω του το έργο του, το ήθος του,  τις ιδέες του την συνολική μεγάλη προσφορά του στο ελληνικό ποδόσφαιρο, στον ελληνικό αθλητισμό.

Ο Χρήστος Αρχοντίδης υπηρέτησε για περισσότερα από τριάντα χρόνια το Ελληνικό ποδόσφαιρο, προπονητής σε δεκάδες συλλόγους σε όλη την Ελλάδα και ο κορυφαίος στην ιστορία του Πανσερραϊκού με 222 παιχνίδια, την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής την περίοδο 1979-80 και την 8η θέση στην Α’ Εθνική το 1981 που είναι η καλύτερη για τον Σερραϊκό σύλλογο στα χρόνια που οι «κόκκινοι» συμμετείχαν στην Α εθνική.

Μαχητής της ζωής, πνεύμα ανήσυχο και οξυδερκές, άνθρωπος  βαθιά δημοκράτης, πολίτης  με  αδιαπραγμάτευτες αρχές και αξίες, πρωτοπόρες ιδέες, ασυμβίβαστος και τολμηρός κατέκτησε το κορυφαίο επίπεδο της προπονητικής, και καταξιώθηκε στη συνείδηση όλων των Ελλήνων φιλάθλων ως ένας από τους κορυφαίους προπονητές ποδοσφαίρου που γέννησε ο τόπος μας.

O κ. Χρήστος έφυγε για πάντα αφήνοντας το αποτύπωμα του στις καρδιές όλων μας και μια τεράστια παρακαταθήκη κοινωνική και   αθλητική μέσα  από την πολύχρονη πορεία του και το έργο του. 

Στους οικείους του εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια.

Μακάρι ο τόπος αυτός να γεννήσει πολλούς Χρήστους Αρχοντίδηδες.