ΣΥΡΙΖΑ Σερρών: να μην λείψει κανείς μας από την απεργία στις 27 ΝΟΕΜΒΡΗ

ΣΥΡΙΖΑ Σερρών: να μην λείψει κανείς μας από την απεργία στις 27 ΝΟΕΜΒΡΗ

20141127Ανακοίνωση-Κάλεσμα εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ για την Γενική απεργία της ερχόμενης Πέμπτης 27/11 ημέρα κατάθεσης του προϋπολογισμού στη Βουλή. Στην ανακοίνωση-Κάλεσμα ο ΣΥΡΙΖΑ Σερρών αναφέρει:

Απέναντι στη βαρβαρότητα της πολιτικής τους αγωνιζόμαστε με αξιοπρέπεια και ελπίδα
Η ώρα της μεγάλης ανατροπής πλησιάζει!

Γι’ αυτό:
Η νεολαία που της κλέβουν το μέλλον, θα είναι εκεί.
Οι άνεργοι, που βλέπουν καθημερινά την αξιοπρέπειά τους να «βιάζεται», θα είναι εκεί.
Οι εργαζόμενοι με τους μισθούς-φιλοδώρημα, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι, οι εργαζόμενοι σε διαθεσιμότητα, τα «μπλοκάκια» και οι μικροί επιχειρηματίες, θα είναι εκεί.
Οι συνταξιούχοι με τις «πετσοκομμένες» συντάξεις, που ζουν με την αγωνία των νέων επερχόμενων περικοπών, θα είναι εκεί.

Θα είμαστε όλοι εκεί. Συμμέτοχοι, αλλά και συμπαραστάτες, στη μεγάλη απεργία των εργαζόμενων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και στις συγκεντρώσεις που θα γίνουν σε όλη τη χώρα.

Θα είμαστε όλοι εκεί, όχι μόνο για την απεργία, αλλά και για να τους δείξουμε, ότι οι πολιτικές τους μέρες είναι τελειωμένες. Ότι οι ίδιοι αποτελούν παρελθόν: το βρώμικο παρελθόν των μνημονίων. Θα είμαστε εκεί για να τους δείξουμε ότι τα νέα μέτρα που σχεδιάζουν να εφαρμόσουν με τον κοινωνικά βάρβαρο προϋπολογισμό του 2015, δε θα περάσουν. Γιατί γνωρίζουμε καλά, το τι ετοιμάζουν κυβέρνηση και τρόικα: καινούριο ασφαλιστικό με μόνιμο μηχανισμό μείωσης των συντάξεων, κατάργηση των εναπομεινάντων εργασιακών δικαιωμάτων, χιλιάδες επιπλέον απολύσεις στο Δημόσιο, κορύφωση της φοροεπιδρομής, επιτάχυνση των ληστρικών ιδιωτικοποιήσεων, περαιτέρω «πετσόκομμα» του κράτους πρόνοιας, πλήρη διάλυση της δημόσιας παιδείας, ισοπέδωση του δημόσιου συστήματος υγείας.
Η κυβέρνηση της Αριστεράς, δε θα δεσμευτεί από τις προβλέψεις του μνημονιακού προϋπολογισμού του 2015, παρά μόνο από την ανάγκη επιβίωσης του λαού και του τόπου, παρά μόνο από τις ανάγκες των πολλών.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, καλούμε και όλους τους Σερραίους και Σερραίες, να συμμετέχουν στην Γενική Απεργία της 27ης Νοεμβρίου και να δώσουν δυναμικά το παρών στην διαδήλωση στην πόλη των Σερρών.
 
Για να χτίσουμε όλοι μαζί μια κοινωνία αλληλεγγύης, κοινωνικής δικαιοσύνης και αληθινής δημοκρατίας, όπου οι άνθρωποι  και οι ανάγκες τους θα είναι πάνω από τα κέρδη και τα συμφέροντα της διαπλοκής, τραπεζιτών και δανειστών.