ΣΥΡΙΖΑ Σερρών: «Ναζιστικές κραυγές και επίσημη αδιαφορία»

Χρυσή Αυγή44Ο ΣΥΡΙΖΑ Σερρών καταγγέλλει σε όλο το δημοκρατικό κόσμο των Σερρών τη σημερινή (15-9-13) «παράσταση» ομάδας παραστρατιωτικού τύπου μελών της Χρυσής Αυγής, η οποία, κατά τη διάρκεια της κατάθεσης στεφανιών στην Πλ. Ελευθερίας στα πλαίσια επίσημης εκδήλωσης στη μνήμη των θυμάτων της μικρασιατικής καταστροφής , κραύγαζε συνθήματα εξύβρισης όλων συλλήβδην των πολιτικών προσώπων, μίσους εναντίον γειτονικών λαών και προσβολής του δημοκρατικού πολιτεύματος. Στην φασιστική πρόκληση δεν υπήρξε καμιά αντίδραση ούτε από τους διοργανωτές ούτε από την  παραταγμένη αστυνομική δύναμη.
 Με το πέρας της εκδήλωσης, η βουλεύτρια Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ και ο δημοτικός σύμβουλος της «Διάβασης Πεζών» απευθύνθηκαν στην παρευρισκόμενη ηγεσία της Αστυνομίας Σερρών ζητώντας εξηγήσεις για την προκλητική ανοχή της στο παραστρατιωτικό άγημα της Χ.Α, όμως οι απαντήσεις που πήραν ήταν αόριστες δικαιολογίες και υπεκφυγές.
 Επειδή το φαινόμενο αυτό επαναλαμβάνεται, κάθε φορά και πιο οργανωμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ Σερρών καλεί κάθε πλευρά να αναλάβει τις ευθύνες της:
 Την Π.Ε. και τον Αντιπεριφερειάρχη ως διοργανώτρια αρχή να πάρει κάθε μέτρο ώστε να εμποδίζεται η αμαύρωση των τελετών από την παραστρατιωτική ομάδα της Χ.Α
 Τους συλλόγους που συνδιοργανώνουν τις τελετές μνήμης να κάνουν σαφές ότι οι παρουσία των ομοϊδεατών των Γκρίζων Λύκων, των οπαδών κάθε σφαγής και εθνοκάθαρσης, προσβάλλει τα θύματα και είναι ανεπιθύμητη.
  Την Αστυνομική Δ/νση να διαψεύσει έμπρακτα την αίσθηση ότι το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χ.Α. απολαμβάνει ασυλίας από την πλευρά της.
 Η κυβέρνηση Σαμαρά, νιώθοντας να κλονίζεται, αναζητά στη Χ.Α. ακροδεξιό δεκανίκι για να πετύχει τον εκφοβισμό και την τρομοκράτηση κάθε αντιστεκόμενου/ης, ώστε να συνεχίσει τη μνημονιακή επίθεση εναντίον της κοινωνίας, όμως η Ιστορία διδάσκει ότι η ανοχή σε τέτοιες εγκληματικές πρακτικές έχει ολέθρια αποτελέσματα. Υπενθυμίζουμε ότι κάπως έτσι ξεκίνησε και η σταδιοδρομία των ναζιστικών ταγμάτων εφόδου του Αδόλφου Χίτλερ. Υπό την ανοχή και αδιαφορία πολιτών και πολιτικών προσώπων στη Γερμανία του μεσοπολέμου οι Ναζί αναρριχήθηκαν στην εξουσία και γέμισαν κατόπιν την Ευρώπη με στρατόπεδα συγκέντρωσης και βασανιστηρίων, με κρεματόρια και τόπους εκτελέσεων – ομαδικών τάφων κάθε αντιφρονούντα και «διαφορετικού».
 Η στάση σιωπής και ανοχής στις προκλήσεις της Χ.Α. είναι συνώνυμη και ισοδύναμη της αποδοχής  των εγκληματικών της μεθόδων και πρακτικών, και δεν έχει καμία δικαιολογία.
 ΣΥΡΙΖΑ Σερρών           
(φωτο αρχείου)