Ο ΣΥΡΙΖΑ Σερρών προειδοποιεί του Δήμους για γκεμπελικές μεθόδους της Χρυσής Αυγής

Ο ΣΥΡΙΖΑ Σερρών προειδοποιεί του Δήμους για γκεμπελικές μεθόδους της Χρυσής Αυγής

Με επιστολές προς τους Δήμους του ν.Σερρών το γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ Σερρών εφιστά την προσοχή των Δημάρχων και των Προέδρων των Δημοτικών Συμβουλίων για πρακτικές της «Χρυσής Αυγής», τις οποίες χαρακτηρίζει «γκεμπελικές», σχετικά με αιτήματα προς τους τοπικούς φορείς για να διαθέσουν δημόσιους χώρους για τη διανομή συσσιτίων την ημέρα των εκδηλώσεων μνήμης της εξέγερσης του Πολυτεχνείου με στόχο να «διαγράψει τα ιστορικά γεγονότα από τη λαϊκή μνήμη και να ακυρώσει τους αγώνες του λαού μας για ελευθερία και δημοκρατία»

Αναλυτικά στην επιστολή του ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

Σέρρες, 13-11-12
Κύριε Δήμαρχε,
Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου,
Το κόμμα της «Χρυσής Αυγής» με απόφασή του ζητά από τις δημοτικές αρχές πολλών πόλεων της Ελλάδας να του διαθέσουν δημόσιους-δημοτικούς χώρους (κυρίως πλατείες) για να οργανώσει συσσίτια και διανομή τροφίμων κατά την ημέρα εκδηλώσεων μνήμης για την εξέγερση του Πολυτεχνείου (17-11-12).
Είναι προφανής η σκοπιμότητα αυτού του αιτήματος της νεοναζιστικής οργάνωσης: ως γνήσιος συνεχιστής των γκεμπελικών μεθόδων περί αντιστροφής της αλήθειας, επιχειρεί να διαγράψει τα ιστορικά γεγονότα από τη λαϊκή μνήμη και να ακυρώσει τους αγώνες του λαού μας για ελευθερία και δημοκρατία.
Η «Χρυσή Αυγή» υμνεί τους πρωτεργάτες του χουντικού καθεστώτος,  αρνείται ότι υπήρξαν νεκροί από διώξεις και βασανιστήρια κατά τη διάρκεια της επτάχρονης χούντας, αρνείται τη σφαγή των εξεγερμένων στο Πολυτεχνείο το Νοέμβρη του 1973, όπως αρνείται και το ολοκαύτωμα των Εβραίων από το ναζιστικό καθεστώς του Χίτλερ.
Την παραπάνω σκοπιμότητα υπηρετεί και η πρόσφατη δήλωση βουλευτή της Χ.Α. μέσα στο κοινοβούλιο ότι η οργάνωσή τους θα πραγματοποιήσει «επισκέψεις» στα σχολεία, για να πατάξει «φαινόμενα παραβατικής συμπεριφοράς μαθητών και καθηγητών» κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων μνήμης για την εξέγερση του Πολυτεχνείου.
Όσο για την «κοινωνική ευαισθησία» και «φιλανθρωπία» που επικαλείται (διανομή τροφίμων και συσσιτίου), δεν αποτελεί τίποτε άλλο παρά μια κακοφτιαγμένη μάσκα. Γιατί εμείς δε γνωρίζουμε πολλούς φιλάνθρωπους και κοινωνικά ευαίσθητους που ασκούν την αρετή τους με δολοφονικές επιθέσεις εναντίον ανυπεράσπιστων προσφύγων και μεταναστών.
 
Κοινός παρονομαστής της ιδεολογίας και κοινωνικής-πολιτικής δράσης της Χ.Α. είναι η απαξίωση των δημοκρατικών θεσμών, η κατασυκοφάντηση όλων ανεξαιρέτως των πολιτικών προσώπων, η υποδαύλιση της ρατσιστικής βίας και μισαλλοδοξίας με τελικό στόχο την εγκαθίδρυση ενός καθεστώτος κατά τα φασιστικά – ναζιστικά πρότυπα σε μια Ελλάδα «προστατευμένη» με ναρκοπέδια και τείχη μίσους,  όπου η ελεύθερη αποδοχή και πίστη σε κοινωνικές, πολιτικές, πολιτισμικές ή θρησκευτικές αξίες τελεί υπό απαγόρευση και στη θέση της επιβάλλεται δια πυρός και σιδήρου η μονοδρόμηση της σκέψης και της δημόσιας ζωής.
Για τους παραπάνω λόγους ο ΣΥΡΙΖΑ Σερρών σας καλεί, σε περίπτωση που σας ζητηθεί, να αρνηθείτε τη διάθεση οποιουδήποτε δημόσιου-δημοτικού χώρου στη Χ.Α. , ιδίως δε κατά την ημέρα της 17ης Νοέμβρη.
ΣΥΡΙΖΑ Σερρών