Σύσκεψη για τα βοσκοτόπια και το μέλλον των προσωρινών διανομών

βοσκοτόπια-πρόβαταΣύσκεψη για  τα βοσκοτόπια και το μέλλον των  προσωρινών διανομών πραγματοποιήθηκε την, Δευτέρα 20 Μαϊου 2013, στην αίθουσα  «Κωνσταντίνος Καραμανλής» του  Διοικητηρίου, υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολου Τζιτζικώστα, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών κ. Ιωάννη Μωυσιάδη και των εντεταλμένων Περιφερειακών Συμβούλων κ.κ. Νικολάου Σφελινιώτη, Αθανασίου Μασλαρινού και Αθανασίου Μπασδάνη.

Στη σύσκεψη μετείχαν βουλευτές και εκπρόσωποι βουλευτών του Νομού, Δήμαρχοι και εκπρόσωποι Δήμων, καθώς και εκπρόσωποι των αγροτοσυνεταιριστικών οργανώσεων του Νομού.

Κατά τη σύσκεψη  αποφασίστηκε να σταλούν σχετικές επιστολές  προς τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ  και τον Δ/ντη της Διεύθυνσης Δασών Σερρών και  να κανονιστούν συναντήσεις με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και με τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, αφού πρώτα λάβουν τις απαντήσεις για τους δασικούς χάρτες του Νομού Σερρών.

Επίσης, όπως αναφέρθηκε και στην σύσκεψη που έγινε προ ημερών  για  τα βοσκοτόπια, οι συμμετέχοντες συμφώνησαν να ισχύσει το παλιό σύστημα των προσωρινών διανομών, διότι ήταν ένα κοινωνικό μέτρο του κράτους σε φτωχούς ακτήμονες αγρότες και δεν θα προσφέρει τίποτα αν ισχύσει ο νέος νόμος Σκανδαλίδη, που αναφέρει ότι τα εποικιστικά αυτά αγροκτήματα, καθώς και αυτά της ζώνης έργων, θα πρέπει να δημοπρατηθούν, διότι το μόνο που θα πετύχουν είναι η κοινωνική αναταραχή.

Επισυνάπτονται  οι επιστολές

 

Προς ΟΠΕΚΕΠΕ
Κύριε Πρόεδρε,
σας ενημερώνουμε ότι έχει δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα στη σύνταξη των δηλώσεων ΟΣΔΕ από τους κτηνοτρόφους μας μετά τη δημοσιοποίηση των χαρτών από τις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών, από τους οποίους φαίνεται η μείωση των διαθέσιμων βοσκοτόπων κατά 60% περίπου στο Νομό Σερρών.
Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε  για ποιόν λόγο έγινε αυτή η  μείωση καθώς η Δ/νση Δασών  στη σύσκεψη που έγινε με τους Δημάρχους την 17-5-2013 στην αίθουσα ΄΄Κωνσταντίνος Καραμανλής΄΄ με πρωτοβουλία μου, μας διαβεβαίωσε  ότι δεν έγιναν δασικοί χάρτες  στο Νομό μας και άρα δεν υπάρχει περίπτωση να ενσωματώθηκαν αυτοί στους ηλεκτρονικούς χάρτες του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Παρακαλούμε για την  άμεση επίλυση του προβλήματος  και την επαναφορά των διαθεσίμων βοσκοτόπων στα επίπεδα πριν του 2013.
Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
  ΙΩΑΝΝΗΣ   ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ
 
Προς Διεύθυνση Δασών
Κύριε Διευθυντά,
παρακαλούμε να μας ενημερώσετε εάν συντάχθηκαν και σε ποια περιοχή δασικοί χάρτες όσον αφορά το Νομό Σερρών και να μας παραχωρηθεί μια σειρά αντιγράφων τους.
Ενημερωθήκαμε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ  πως μειώθηκαν οι διαθέσιμοι βοσκότοποι στο Νομό Σερρών διότι ενσωματώθηκαν οι υποτιθέμενοι δασικοί χάρτες στους ηλεκτρονικούς χάρτες του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας δεδομένου ότι έχει δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα με τις δηλώσεις ΟΣΔΕ. 
Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ