Σύσκεψη για τον περιφερειακό σχεδιασμό σε θέματα Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού

Σοφία Μαυρίδου_ΠεριφέρειαH θεματική Αντιπεριφερειάρχης για θέματα Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού της Π.Κ.Μ. και Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κ. Σοφία Μαυρίδου επισκέφθηκε την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013, την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών και προήδρευσε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Κωνσταντίνος Καραμανλής» του Διοικητηρίου.

 Ηταν η πρώτη επίσκεψη της κυρίας Μαυρίδου στην Π.Ε. Σερρών μετά τη νέα αρχιτεκτονική δομή και την ανάθεση οριζόντιων αρμοδιοτήτων σε επίπεδο Περιφέρειας από τον νέο Περιφερειάρχη κ. Απόστολο Τζιτζικώστα.

Στη συνάντηση που έγινε παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών κ. Ιωάννη Μωυσιάδη, του εντεταλμένου περιφερειακού συμβούλου για θέματα πολιτισμού, αθλητισμού και παιδείας κ. Αθανασίου Μπαζδάνη, καθώς και του εντεταλμένου περιφερειακού συμβούλου κ. Αθανάσιου Μασλαρινού, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των Δήμων της Π.Ε. Σερρών και φορέων του πολιτισμού, της παιδείας και του αθλητισμού, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τους συγκεκριμένους τομείς, κυρίως όμως επικεντρώθηκαν στον περιφερειακό σχεδιασμό εν όψει της παρουσίασης των κεντρικών αξόνων δράσης της ΠΚΜ που θα γίνει σε ειδική συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου την ερχόμενη Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013.

Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση για τον καθορισμό των αξόνων και των προτεραιοτήτων που σχεδιάζει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ δεσμεύθηκαν ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες συναντήσεις ώστε να υπάρξει συντονισμός των δράσεων σε επίπεδο περιφέρειας και η ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Περιφέρειάς μας, στους τομείς που συνδέονται άμεσα και με τον τομέα του τουρισμού.

Advertisements