Σύσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών για τα βοσκοτόπια με αντιπροσωπεία του Δήμου Βισαλτίας

Σύσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών για τα βοσκοτόπια με αντιπροσωπεία του Δήμου Βισαλτίας

Boskotopia- ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΒΙΣΑΛΤΙΑ 2Μία ακόμη σύσκεψη για το μείζον θέμα της διανομής των βοσκοτόπων πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 31.10.2014 στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών. Ο Γιάννης Μωυσιάδης υποδέχτηκε αντιπροσωπεία του δήμου Βισαλτίας με επικεφαλής τη δήμαρχο της περιοχής Αγνή Δουβίτσα , προκειμένου να δοθούν διευκρινίσεις όσον αφορά στη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσει ο δήμος στο πλαίσιο της προσπάθειας που γίνεται να αυξηθούν οι επιλέξιμες εκτάσεις.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κάλεσε το δήμο να ενεργοποιηθεί αμέσως ώστε έως και τις 10 Νοεμβρίου να έχουν υποδειχθεί , σε συνεργασία με τους κτηνοτρόφους της περιοχής, οι επιπλέον εκτάσεις που μπορούν να ενταχθούν ως επιλέξιμες.

«Οι δήμοι πρέπει να κινηθούν ταχύτατα ώστε να πετύχουμε ό, τι καλύτερο μπορούμε για τους κτηνοτρόφους που πλήττονται» δήλωσε ο Γιάννης Μωυσιάδης, επαναλαμβάνοντας παράλληλα πως το πρόβλημα δεν θα υφίσταται από το 2015 αφού οι επιλέξιμες εκτάσεις θα αυξηθούν, βάσει του νόμου 4264/14 αλλά και της συνεννόησης που έχει γίνει από την εθνική μας αντιπροσωπεία με την Ε.Ε.

Boskotopia- ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΒΙΣΑΛΤΙΑ 3«Από σήμερα κιόλας οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων σε συνεργασία με τους κτηνοτρόφους της κάθε περιοχής θα αρχίσουν να υποδεικνύουν εκτάσεις οι οποίες θα κατατεθούν στην Περιφέρεια ώστε να προωθηθεί το θέμα και κατόπιν να γίνει ο επιτόπιος έλεγχος από τον ΟΠΕΚΕΠΕ» δήλωσε από την πλευρά της η δήμαρχος Βισαλτίας Αγνή Δουβίτσα, η οποία εμφανίστηκε αισιόδοξη πως μέσα σ’ αυτή τη δυσμενή κατάσταση θα επιτευχθεί κάτι καλύτερο για τους κτηνοτρόφους σε συνεργασία με την Περιφέρεια.

Στη σύσκεψη  συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης, ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος , υπεύθυνος για αγροτικά θέματα, Παναγιώτης Σπυρόπουλος, η δήμαρχος Βισαλτίας Αγνή Δουβίτσα, ο αντιδήμαρχος Βισαλτίας Γιώργος Μαυρίδης, ο Πρόεδρος του Καπνικού Συνεταιρισμού Βισαλτίας και Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Ν Μιχάλης Τσερβίστας, ο Πρόεδρος του Αχινού Ανέστης Κεμανιτζόγλου, ο Πρόεδρος του Λευκοτόπου Πασχάλης Βακιρτζίδης, η πρόεδρος των κτηνοτρόφων του νομού Ελπίδα Σιδηροπούλου καθώς και αρκετοί κτηνοτρόφοι.

Όλοι επισήμαναν πως το πρόβλημα με τα βοσκοτόπια είναι ιδιαίτερα σοβαρό , ειδικά για την περιοχή της Βισαλτίας, και τόνισαν την ανάγκη να υπάρχει συνεργασία και γρήγορα αντανακλαστικά ώστε να κερδηθεί ό, τι είναι δυνατόν προς όφελος των κτηνοτρόφων.