Συστήματα Ασφαλείας: Γιατί θεωρείται απαραίτητη η εγκατάστασή τους;

Σήμερα η ανάγκη φύλαξης της ιδιωτικής περιουσίας είναι πιο επιτακτική από ποτέ. Η ανάπτυξη της τεχνολογίας είναι σε θέση να μας βοηθήσει στον συγκεκριμένο τομέα αφού πλέον έχουν την ευκαιρία να τοποθετήσουμε συστήματα ασφαλείας όπως οι συναγερμοί και οι κάμερες παρακολούθησης που θα μας προστατέψουν.

Πολλοί έχουν ασκήσει την κριτική τους εναντίον σε μεθόδους ελέγχου και όχι άδικα καθώς μερικοί παραβαίνουν τους όρους προστασίας της ιδιωτικότητας αλλά κάθε νοήμων άνθρωπος θα πρέπει να σκέφτεται ότι τα συστήματα ασφαλείας αποβαίνουν αποτελεσματικά και σωτήρια όταν χρησιμοποιούνται με τον τρόπο που πρέπει:

  • Στις επιχειρήσεις και στους ιδιωτικούς χώρους τα συστήματα ασφαλείας βοηθούν στην αποτελεσματική φύλαξη με τον έλεγχο εισόδου και εξόδου φυσικών προσώπων αλλά και οχημάτων. Ο έλεγχος της ταυτότητας αποτρέπει τους δράστες από το να εγκληματήσουν γιατί δεν θέλουν να εκτεθούν
  • Στις οικείες, οι συναγερμοί προειδοποιούν τους ιδιοκτήτες για την παράβαση και τρέπουν τους δράστες σε φυγή εξαιτίας του εκκωφαντικού θορύβου που παράγουν. Παράλληλα με αυτό υπάρχει η δυνατότητα σύνδεσης των συναγερμών με κέντρο λήψης συναγερμικών συστημάτων. Οι άνθρωποι που λαμβάνουν το σήμα και εργάζονται στο κέντρο λήψης ειδοποιούν άμεσα την αστυνομία η οποία προστρέχει στον τόπο του εγκλήματος. Το πιθανότερο είναι ότι ο ληστής θα διακοπεί από την πράξη του και πολύ πιθανόν να πιαστεί. Οι διαρρήκτες το γνωρίζουν αυτό γι’ αυτό και αποφεύγουν την καταπάτηση σε κτήρια που έχουν εγκατεστημένα συστήματα ασφαλείας.

alarm2015-06-22_2

  • Παράλληλα οι κάμερες σε αθλητικούς αγώνες, έχουν μειώσει τον χουλιγκανισμό και τις καταστροφές που συνέβαιναν σε αθλητικούς χώρους εξαιτίας αυτού επειδή υπάρχει η δυνατότητα αναγνώρισης των προσώπων

Αν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς μπορούν να σας προστατέψουν οι συναγερμοί σπιτιών αλλά και τα συστήματα παρακολούθησης, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της εταιρείας BML Security.