Τα 2 ΝΑΙ, τα 5 ΟΧΙ, το … «styling» εμφάνισης εκπαιδευτικών & μαθητών και η πίστη στα… «ελληνοχριστιανικά ιδεώδη», της Ένωσης Γονέων Μαθητών του Δήμου Σερρών.

parelasiΜε δελτίο τύπου που εξέδωσε στις (29 -11- 2013) η Ένωση Γονέων Μαθητών Α’βαθμιας και Β’βάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Σερρών δηλώνει σε διάφορα θέματα που άπτονται της διαπαιδαγώγησης και μόρφωσης 2 ΝΑΙ, πέντε ΟΧΙ, ένα … «στιλιστικό» θέμα εμφάνισης (των εκπαιδευτικών και μαθητών την 28η Οκτωβρίου) και πίστη στα  ελληνοχριστιανικά ιδεώδη (σ.σ. με την… καλή έννοια θέλουμε να πιστεύουμε κι όχι με αυτή που πρέσβευαν πριν 45 χρόνια η χούντα των συνταγματαρχών).

Αναλυτικά στο δελτίο τυπου αναφέρουν:

Η Ένωση Γονέων Μαθητών Δήμου Σερρών εξετάζοντας τα δεδομένα που υπάρχουν στο χώρο της εκπαιδευτικής κοινότητας (Α΄/θμια & Β΄/θμια Εκπαίδευση),   θέλει να σημειώσει και να καταγγείλει τα εξής:

  1. Ναι στο διορισμό εκπαιδευτικών Γερμανικής Γλώσσας στην Α/θμια και Ειδικής Αγωγής για την Α/θμια και την Β/θμια  εκπαίδευση.
  2. Όχι στην κατάργηση των Θρησκευτικών και των Αρχαίων Ελληνικών από τα ελληνικά σχολεία, τα οποία είναι η ασφαλής βάση της ανθρωπιστικής και δημοκρατικής παιδείας.
  3. Ναι στην άμεση ανάκληση της εγκυκλίου του Υπουργού Παιδείας σχετικά με το προαιρετικό του μαθήματος των Θρησκευτικών. Συμπαριστάμεθα στους  Θεολόγους καθηγητές του νομού Χανίων για την επιστολή τους στον Υπουργό  Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο.
  4. Η Ένωση Γονέων καλεί τον Υπουργό Παιδείας να επιληφθεί του θέματος της εμφάνισης μαθητών και εκπαιδευτικών στις παρελάσεις αναφορικά με τα τελευταία που βιώσαμε με την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.
  5. Όχι  στην κατάργηση της σχολικής  γιορτής των Τριών Ιεραρχών και την καθιέρωση ως αργίας αλλά την επαναφορά της ως είχε στη Β/θμια εκπαίδευση.
  6. Όχι στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε. Η γενοκτονία των Ποντίων και των Μικρασιατών που ψήφισε η Ελληνική Βουλή γιατί δεν αναγνωρίζονται;    
  7. Όχι στην έκθεση φωτογραφίας στο ζιντζιρλί τζαμί επειδή η θεματολογία της έκθεσης δε συνάδει με το χώρο.
  8. Όχι στη μείωση των πιστώσεων για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων αλλά στην υλοποίηση όλων των υπεσχημένων για την μεταφορά των μαθητών στις συγχωνεύσεις-καταργήσεις των σχολείων.
  9. Τα ελληνοχριστιανικά ιδεώδη θέλουμε και πρέπει να διέπουν όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης και πιστεύουμε ότι η Παιδεία μας είναι η μόνη λύση για την έξοδο από την κρίση.
 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΤΕΦΑΝΑΚΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ              
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΠΕΡΙΝΤΖΗΣ  ΞΕΝΟΦΩΝ