Τα χρυσά μετάλλια κολυμβητών… και ο …παραλογισμός από τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Σερρών!!!

Τα χρυσά μετάλλια κολυμβητών… και ο …παραλογισμός από τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Σερρών!!!

Αρκάδιος Ασπουγαλής-1ος-Πατρα-2015_2Ξεπερνούν σε προβλέψεις οι επιτυχίες που καταγράφουν κολυμβητές του Κολυμβητικού Συλλόγου «Σέρρες 2005», στα συλλογικά πρωταθλήματα που πραγματοποιούνται σε πόλεις της Ελλάδας, όπως ξεπερνά σε προβλέψεις, η συμπεριφορά της Διοίκησης του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Σερρών, απέναντι στον ΚΣ «Σέρρες 2005».

Βάζοντας σε μια σειρά τα γεγονότα όσο και την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, αξίζει να αναφερθούμε πρώτα στην σημαντική επιτυχία κολυμβητή και προπονητή του εν λόγω συλλόγου στο τελευταίο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων και Παγκορασίδων Α&Β κατηγορίας, δηλαδή αθλητών γεννημένων τα έτη 2001 και 2002 αντίστοιχα, που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα από τις 10 έως και 12 Ιουλίου 2015.

Ο νεαρός Αρκάδιος – Γεώργιος Ασπουγαλής του Κολυμβητικού Συλλόγου «Σέρρες 2005», ανέβηκε δύο φορές στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, κατακτώντας τα χρυσά μετάλλια, της πρώτης θέσης στα αγωνίσματα πρόσθιο 50m και πρόσθιο 100 m, καταρρίπτοντας μάλιστα στο δεύτερο (των 100μ πρόσθιο) το Πανελλήνιο Ρεκόρ με χρόνο 1λεπτό, 7 δεύτερα και 90 εκατοστά, ενώ στα 50 μέτρα κατέγραψε χρόνο 31 δεύτερα και 15 εκατοστά. Επίσης ο ίδιος αθλητής αγωνίστηκε και στα 200 μέτρα πρόσθιο κατακτώντας την τέταρτη θέση.

Αρκάδιος Ασπουγαλής-1ος-Πατρα-2015_000Η προσοχή μας επικεντρώθηκε όμως και κάτω υπό ποιες συνθήκες, τόσο ο αθλητής Ασπουγαλής όσο και ο προπονητής του Τέλης Μυστακίδης πραγματοποίησαν την προετοιμασία (προπόνηση),  στο κολυμβητήριο Σερρών που εποπτεύεται από τον ΑΟ του Δήμου.

Το Κολυμβητήριο διαθέτει πέντε «διαδρομές» και δυστυχώς η παράτυπη ερμηνεία του κώδικα της Πανελλήνιας Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, από τους αρμόδιους του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Σερρών, που πρέπει να τύχει ακόμη και εισαγγελικής παρέμβασης, έχει δώσει τέσσερις «διαδρομές» στον Κολυμβητικό Σύλλογο «Πανσερραϊκός» και μόνο μία διαδρομή στο ΚΣ «Σέρρες 2005».

Αυτό όχι μόνο δεν συνάδει με τις βασικές αρχές μιας ισόνομης αντιμετώπισης των συλλόγων από τον Α.Ο του Δήμου, σε αναλογική βέβαια βάση όπως καθορίζονται από τους σχετικούς κανονισμούς, αλλά και οδηγεί σε μαρασμό έναν αναγνωρισμένο από την Ομοσπονδία, Σύλλογο.

Αν ο Δήμος, μέσω του Αθλητικού Οργανισμού θέλει να στηρίξει αθλητές και προπονητές, θέλει «πρεσβευτές» της πόλης στα μεγάλα αθλητικά γεγονότα, οφείλει να σκύψει με περισσή προσοχή πάνω από το θέμα της λειτουργίας του Κολυμβητηρίου σε συνάρτηση με τους συλλόγους.

Την πρωτοβουλία πλέον έχει ο Δήμαρχος κ Αγγελίδης.