Τα Δαρνακικά αντικείμενο μελέτης Ρωσικού Πανεπιστημίου-Καθηγητές & φοιτητές στη κοινότητα Εμμ.Παπά

Τα Δαρνακικά αντικείμενο μελέτης Ρωσικού Πανεπιστημίου-Καθηγητές & φοιτητές στη κοινότητα Εμμ.Παπά

Αντιπροσωπεία καθηγητριών και φοιτητριών από το διεθνούς φήμης Πανεπιστήμιο Λομονόσοφ της Ρωσίας υποδέχτηκε το πρωί της Τρίτης 6-10-2015 ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της δεκαήμερης παρουσίας της εκπαιδευτικής ομάδας στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών και συγκεκριμένα στη Δημοτική Κοινότητα του Εμμανουήλ Παπά, όπου οι φοιτήτριες μελετούν τα γλωσσικά ιδιώματα της περιοχής, στο πλαίσιο σχετικής μεταπτυχιακής εργασίας που εκπονούν στο τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του Ρωσικού Πανεπιστημίου.

  «Είναι ιδιαίτερη η χαρά μας που βρίσκεστε στην Περιφερειακή μας Ενότητα, εκπονώντας μάλιστα μια τόσο σημαντική εργασία. Τέτοιου είδους εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες βοηθούν αφενός στη διάδοση του πολιτισμού μας και αφετέρου στη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας- Ρωσίας» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης.

Από την πλευρά τους οι Ρωσίδες φοιτήτριες εξέφρασαν τη χαρά τους που βρίσκονται στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών,  κάνοντας λόγο για την πιο οργανωμένη αποστολή στην οποία έχουν συμμετάσχει ποτέ. Τα αποτελέσματα της έρευνας θα αποτυπωθούν σε λεξικό γλωσσικών ιδιωμάτων που θα εκδοθεί από το Πανεπιστήμιο, σε επιστημονικά περιοδικά καθώς και στο συνέδριο γλωσσολογίας που θα πραγματοποιηθεί στη Μόσχα τον προσεχή Απρίλιο.

Τόνισαν μάλιστα ιδιαίτερα την φιλοξενία που τους επιφύλαξαν οι κάτοικοι του Εμμανουήλ Παπά αλλά και το εξαιρετικά ευρύ και ενδιαφέρον αντικείμενο που αφορά στα γλωσσικά ιδιώματα της ευρύτερης περιοχής των Δαρνακοχωρίων.