Τέσσερεις μήνες οι αλλαγές στη κυκλοφορία των ΙΧ, λόγω έργων πεζοδρόμησης – πρόβλημα στη συμβολή Π.Μελά και Ερμού στο κέντρο της πόλης των Σερρών

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΗΣ ΤΗΣ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ (ΠΡΩΗΝ ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ) ΑΠΟ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΚΡΟΝΙΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ (ΠΡΩΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑ)

Τέσσερεις μήνες οι αλλαγές στη κυκλοφορία των ΙΧ, λόγω έργων πεζοδρόμησης – πρόβλημα στη συμβολή Π.Μελά και Ερμού στο κέντρο της πόλης των Σερρών

Πρώτη μέρα σήμερα Δευτέρα (12/10) και η εφαρμογή των μέτρων κυκλοφορίας (λόγω των έργων πεζοδρόμησης) ξεκίνησε με την Τροχαία Σερρών να είναι πανταχού παρούσα και με τους εργάτες να τοποθετούν τα πλαστικά πασαλάκια που ορίζουν τις λωρίδες κίνησης.

Το βασικό πρόβλημα των μέτρων εστιάζεται στη συμβολή των οδών Π.Μελά και Ερμού, όπου θα στρίβουν τα λεωφορεία των Αστικών (ακόμη και το διπλό με τη… φυσαρμόνικα!!!).

Η παρουσία του περιπολικού τη πρώτη ημέρα διευκόλυνε τη κίνηση, τι θα γίνει όμως τις επόμενες ημέρες (αφου τα μέτρα θα διαρκέσουν 4 μήνες) σε περίπτωση «φρακαρίσματος» κάποιου λεωφορείου;

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης με τον Αντιδήμαρχο Έργων Ηλία Γκότση και τον εκπρόσωπο Τύπου Νίκο Στεργίου επισκέφθηκαν την οδό Κ. Καραμανλή για να παρακολουθήσουν την έναρξη των εργασιών για την επέκταση της πεζοδρόμησης από το ύψος της πλατείας Κρονίου μέχρι το Διοικητήριο (πρώην Νομαρχία).

Ουσιαστικά πρόκειται για συνέχιση της προηγούμενης παρέμβασης που ολοκληρώθηκε εντός του 2013 και αφορούσε το τμήμα της οδού Κων. Καραμανλή από το ύψος  του Δημαρχείου έως και την πλατεία Κρονίου, και τώρα συνεχίζεται έως το ύψος του Διοικητηρίου (πρώην Νομαρχία). Στόχος, όπως ανέφερε στη συνέντευξη τύπου ο Δήμαρχος Σερρών, είναι η βελτίωση του επιπέδου εξυπηρέτησης των πεζών, της ποιότητας ζωής στην περιοχή και γενικότερα η αναβάθμιση του κέντρου της πόλης (μιας περιοχής η οποία χρησιμοποιείται καθημερινά από τους περισσότερους κατοίκους αλλά και επισκέπτες της πόλης).

Ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης με τον Αντιδήμαρχο Έργων Ηλία Γκότση και τον εκπρόσωπο Τύπου Νίκο Στεργίου
Ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης με τον Αντιδήμαρχο Έργων Ηλία Γκότση και τον εκπρόσωπο Τύπου Νίκο Στεργίου

Ο προϋπολογισμός της μελέτης ανέρχεται στο ποσό των 300.000,00€ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.

Σύμφωνα με τη μελέτη, προβλέπεται η πεζοδρόμηση της οδού Κ.Καραμανλή.

Θα δημιουργηθούν, οδηγός τυφλών, ποδηλατόδρομος, σε όλο το μήκος της παρέμβασης και ισόπεδες διαβάσεις πεζών στις συμβολές των οδών Κων. Καραμανλή με την οδό Ιουστινιανού & 29ης Ιουνίου.

Εκτός από τις εργασίες με εργολαβία πρόκειται να γίνουν από το Δήμο και η προμήθεια υπαίθριων καθιστικών χωρίς πλάτη (παγκάκια) και δοχείων απορριμμάτων από υλικά υψηλής αντοχής, τα οποία θα τοποθετηθούν στο ήδη διαμορφωθέν τμήμα αλλά και στην περιοχή της επικείμενης παρέμβασης της οδού Κ. Καραμανλή (έχει ήδη γίνει ο διαγωνισμός προμήθειάς τους στις 15-9-2015 και δρομολογείται η υπογραφή σύμβασης).

Το έργο θα ολοκληρωθεί σε 4 περίπου μήνες από την έναρξή του και έχουν ήδη δρομολογηθεί οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις π.χ. διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων επί των οδών Κ. Καραμανλή, Εμμ. Ανδρόνικου, αμφιδρόμηση της  οδού Ερμού, αλλαγή κατεύθυνσης της οδού Παύλου Μελά κλπ. για την διευκόλυνση της κυκλοφορίας οχημάτων και εκτέλεσης των εργασιών.