Τα καταστήματα των Τραπεζών στις Σέρρες που θα εξυπηρετούν τους συνταξιούχους-Αλλαλουμ με τη σειρά προσέλευσης!!!

Τα καταστήματα των Τραπεζών στις Σέρρες που θα εξυπηρετούν τους συνταξιούχους-Αλλαλουμ με τη σειρά προσέλευσης!!!

Τράπεζες-serres-kalikratis-2014Το μεσημέρι της Τρίτης το υπουργείο Οικονομικών δημοσίευσε τη λίστα με τα τραπεζικά υποκαταστήματα στα οποία θα μπορούν να κάνουν αναλήψεις από την Τετάρτη (01/07) οι συνταξιούχοι.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα το υπουργείο Οικονομικών έως 120 ευρώ μετρητά μία φορά μόνο κατά τη διάρκεια της εβδομάδας θα μπορούν να κάνουν ανάληψη οι συνταξιούχοι, που δεν έχουν κάρτα, από τα περίπου 1000 καταστήματα που θα παραμείνουν ανοικτά για 3 ημέρες.

Στο νομό Σερρών τα καταστήματα των Τραπεζών που θα ανοίξουν είναι από ένα των Τραπεζών EUROBANK, ATTIKHS,  δύο της ALPHA BANK και της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ και τέσσερα της ΠΕΙΡΑΙΩΣ -ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ. Αξιοσημείωτο μόνο η ΠΕΙΡΑΙΩΣ θα ανοιξει καταστήματα στις επαρχιακές πόλεις του νομού και ένα η ΕΘΝΙΚΗ. Χωρίς Τράπεζα ανοιχτή το Σιδηρόκαστρο. Αναλυτικά:

EUROBANK

  • πρώην Ταχυδρομικο Ταμιευτήριο ΝTT – Χρ. Σμύρνης & Υψηλάντου 1 , ΣΕΡΡΕΣ τηλ 23210 53966, 83032-3, 98021

ΠΕΙΡΑΙΩΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΗ

  • ΣΕΡΡΩΝ Νικολάου Πλαστήρα 12 621 21 Σέρρες 2321600100
  • ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ ΣΕΡΡΩΝ Ελ. Βενιζέλου & Ιωάννη Μανασή 624 00 Ηράκλεια τηλ.2325028380
  • ΝΙΓΡΙΤΑΣ ΣΕΡΡΩΝ Σταυριανοπούλου 4-6 622 00 Νιγρίτα τηλ.2322020350
  • ΝΕΑΣ ΖΙΧΝΗΣ Πλατεία Στέφου 156 620 42 Νέα Ζίχνη τηλ.2324020120

Τράπεζα ΑΤΤΙΚΗΣ

  • ΣΕΡΡΕΣ Μεραρχίας 27 – Τ.Κ. 62122 τηλ 23210 51035

ALPHA BANK

  • (Πρώην Εμπορική) ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 16 62121 ΣΕΡΡΕΣ
  • Πλατεία Εμπορίου 11 62122 ΣΕΡΡΕΣ

ΕΘΝΙΚΗ Τράπεζα

  • Πλατεία Ελευθερίας Σέρρες
  • Κ.Καραμανλή 6 Ηράκλεια

ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ Σερρών Βασ. Βασιλείου & Νικ. Πλαστήρα Σέρρες

Αλλαλούμ με τη σειρά προτεραιότητας

Σημειώνεται ότι η Τράπεζα Πειραιώς εξυπηρετεί τους συνταξιούχους με σειρά προτεραιότητας, ενώ σύμφωνα με τις νέες διευκρινίσεις που δόθηκαν η αλφαβητική σειρά προτεραιότητας για την καταβολή των συντάξεων δεν τηρείται, καθώς δεν ήταν δυνατή η ενημέρωση των συνταξιούχων λόγω του προχωρημένου της ώρας κατά την οποία εκδόθηκαν οι σχετικές ανακοινώσεις, αναφέρει η Eurobank.

Από την πλευρά της η Alpha Bank συστήνει να τηρείται η αλφαβητική σειρά με βάση το αρχικό του Επωνύμου αλλά αναφέρει ότι θα εξυπηρετήσει συνταξιούχους που ενδεχομένως περιμένουν στην ουρά και δεν είχαν ενημερωθεί.

Η Εθνική Τράπεζα δεν έχει προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις για το θέμα μέχρι στιγμής και ισχύει η ανακοίνωση της, από χθες το βράδυ, για είσοδο με αλφαβητική σειρά.

Τα ξημερώματα της Τετάρτης οι τράπεζες ανακοίνωσαν τα παρακάτω:

Εθνική Τράπεζα:

Η Εθνική Τράπεζα, με στόχο την εξυπηρέτηση των συνταξιούχων που δεν έχουν πρόσβαση στα ΑΤΜ, προχώρησε στη λειτουργία 250 Καταστημάτων σε όλη την Επικράτεια, στα οποία θα υπάρχει η δυνατότητα είσπραξης του ποσού που ορίζεται στη σχετική Υπουργική απόφαση, μέσω ανάληψης από συνταξιοδοτικό λογαριασμό.

Η Εθνική Τράπεζα έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και το προσωπικό της θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για την ομαλή και εύρυθμη εξυπηρέτηση των συνταξιούχων. Ζητούμε εκ των προτέρων την κατανόησή σας για την όποια ταλαιπωρία, δεδομένου του όγκου των συνταξιούχων που θα πρέπει να εξυπηρετηθούν στα Καταστήματά μας, και παρακαλούμε για την πλήρη συμμόρφωσή σας με τα παρακάτω περιγραφόμενα και με τις οδηγίες που θα λάβετε από τα στελέχη της Τράπεζας.

§ Ποιοι εξυπηρετούνται: Συνταξιούχοι όλων των Ταμείων, ή οι πληρεξούσιοί τους (εφόσον φέρουν το σχετικό πληρεξούσιο) για λογαριασμό τους, των οποίων ο συνταξιοδοτικός λογαριασμός τηρείται στην Εθνική Τράπεζα, και τυχόν συνδικαιούχοι στο συγκεκριμένο λογαριασμό. Εξυπηρετούνται στα ταμεία των Καταστημάτων μόνο όσοι εξ’ αυτών δεν έχουν πρόσβαση στα ΑΤΜ (δηλ. δεν έχουν χρεωστική κάρτα),και οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτημα για έκδοση χρεωστικής κάρτας.

§ Ποιες συναλλαγές διενεργούνται: Εξυπηρετείται μόνο η ανάληψη από συνταξιοδοτικό λογαριασμό ποσού έως Euro 120 (μία μόνο φορά ανά συνταξιούχο). Επιπλέον, θα γίνονται δεκτά αιτήματα συνταξιούχων για χορήγηση πρόσβασης σε ηλεκτρονικά δίκτυα εξυπηρέτησης, δηλ. απόκτηση χρεωστικής κάρτας ή/και σύνδεση στο internetbanking. Δεν θα διενεργείται καμία άλλη τραπεζική εργασία ή συναλλαγή.
Διευκρινίζεται ότι οποιοσδήποτε πελάτης της Τράπεζας επιθυμεί να υποβάλει αίτημα για χρεωστική κάρτα ή/και internetbanking μπορεί να απευθύνεται στο
181818.

§ Ποια Καταστήματα θα λειτουργήσουν: Θα λειτουργήσουν, από την Τετάρτη 1.7.2015, 250 Καταστήματα που έχουν οριστεί σε όλη την Επικράτειακαι τα οποία έχουν ανακοινωθεί στον Τύπο, έχουν αναρτηθεί στο Internetsite της Εθνικής Τράπεζας (www.nbg.gr) και έχουν τοιχοκολληθεί έξω από όλα τα Καταστήματά της. Τα Καταστήματα αυτά θα είναι ανοιχτά από τις 8:00πμ και θα παραμείνουν ανοιχτά, εφόσον απαιτηθεί, πέραν του καθιερωμένου τραπεζικού ωραρίου για την καλύτερη εξυπηρέτηση των προσερχόμενων συνταξιούχων.

§ Πώς θα γίνει η εξυπηρέτηση των συνταξιούχων: Για την καλύτερη και ταχύτερηδυνατή εξυπηρέτηση του κοινού, η προσέλευση στα Καταστήματα τις αμέσως επόμενες ημέρες θα γίνεται με αλφαβητική σειρά βάσει Επωνύμου του συνταξιούχου, και συγκεκριμένα:

Επώνυμο Ημερομηνία εξυπηρέτησης
Α-I Τετάρτη 1.7.2015
Κ-M Πέμπτη 2.7.2015
N-Ω Παρασκευή 3.7.2015

Διευκρινίζεται ότι ‘Ατομα με Ειδικές Ανάγκες θα εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα, όλες τις παραπάνω ημέρες, ανεξαρτήτως επωνύμου.

§ Ποια δικαιολογητικά είναι απαραίτητα:Προκειμένου να εισέλθει στο Κατάστημα ο συνταξιούχος,ή συνδικαιούχος του λογαριασμούή πληρεξούσιος,θα πρέπει απαραιτήτως να επιδείξειτο σχετικό αποδεικτικό (π.χ. ενημερωτικό σημείωμα από το Ταμείο του ή βιβλιάριο όπου φαίνεται προηγούμενη πίστωση σύνταξης), την αστυνομική του ταυτότητα ή άλλο αποδεκτό νομιμοποιητικό έγγραφο, καθώς και τυχόν πληρεξούσιο.

§ Πού μπορεί να ενημερώνεται το κοινό: Όλη η σχετική πληροφόρηση είναι διαθέσιμη στο Internetsite της Εθνικής Τράπεζας (www.nbg.gr). Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία, το τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης πελατείας 181818 είναι στη διάθεση του κοινού.


Alpha Bank

Η Alpha Bank, σε εφαρμογή της Πράξεως Νομοθετικού Περιεχομένου με θέμα “Τραπεζική Αργία Βραχείας ∆ιαρκείας”, ενημερώνει ότι, από την Τετάρτη 1.7.2015 έως και την Παρασκευή 3.7.2015, θα λειτουργούν 372 Καταστήματα του δικτύου της σε όλη την Ελλάδα, με στόχο την εξυπηρέτηση συνταξιούχων που δεν έχουν πρόσβαση στα ΑΤΜ, για την πραγματοποίηση περιορισμένων αναλήψεων από συνταξιοδοτικούς λογαριασμούς.

H Τράπεζα έχει προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για την κατά το δυνατόν, εύρυθμη εξυπηρέτηση των συνταξιούχων και το Προσωπικό της θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για την ομαλή ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Στο πλαίσιο αυτό, οι ενδιαφερόμενοι δικαιούχοι ενημερώνονται για τα κατωτέρω και παρακαλούνται για την ιδιαίτερη προσοχή τους:

Ποιοι εξυπηρετούνται: Συνταξιούχοι όλων των Ταμείων ή οι πληρεξούσιοί τους (εφόσον φέρουν το σχετικό πληρεξούσιο) για λογαριασμό τους, οι οποίοι τηρούν τον συνταξιοδοτικό λογαριασμό τους στην Alpha Bank, και τυχόν συνδικαιούχοι στον συγκεκριμένο λογαριασμό. Εξυπηρετούνται στα Ταμεία των Καταστημάτων μόνον όσοι εξ’ αυτών δεν έχουν χρεωστική κάρτα και συνεπώς, πρόσβαση στα ΑΤΜ, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτημα για έκδοση χρεωστικής κάρτας.

Ποια Καταστήματα θα λειτουργήσουν για την εξυπηρέτηση των συνταξιούχων: Από την Τετάρτη 1.7.2015 έως και την Παρασκευή 3.7.2015 θα λειτουργήσουν σε όλη την Ελλάδα 372 Καταστήματα, για τα οποία έχει ήδη αναρτηθεί αναλυτική ενημέρωση στην ιστοσελίδα της Τραπέζης (www.alpha.gr).

Ποιες συναλλαγές θα πραγματοποιούνται: Εξυπηρετείται μόνον η ανάληψη από συνταξιοδοτικό λογαριασμό ποσού έως Ευρώ 120 (μία φορά ανά συνταξιούχο στο διάστημα 1-3.7.2015, σύμφωνα με την εκδοθείσα Υπουργική Απόφαση), καθώς και ενημέρωση του βιβλιαρίου εφόσον το επιθυμεί ο Πελάτης. ∆εν υπάρχει η δυνατότητα πραγματοποιήσεως καμμίας άλλης τραπεζικής εργασίας ή συναλλαγής.

Πώς θα εξυπηρετούνται οι συνταξιούχοι: Η εξυπηρέτηση προβλέπεται να γίνει με αλφαβητική σειρά βάσει επωνύμου του δικαιούχου, και συγκεκριμένα:

Επώνυμο δικαιούχου-Ημερομηνία εξυπηρετήσεως
Α-I Τετάρτη 1.7.2015
Κ-M Πέμπτη 2.7.2015
N-Ω Παρασκευή 3.7.2015

Ποια δικαιολογητικά είναι απαραίτητα: Προκειμένου να εισέλθει στο Κατάστημα, ο συνταξιούχος ή συνδικαιούχος του λογαριασμού (ή πληρεξούσιος) θα πρέπει απαραιτήτως να επιδείξει το σχετικό αποδεικτικό από το Ταμείο του, την αστυνομική του ταυτότητα ή άλλο αποδεκτό νομιμοποιητικό έγγραφο, καθώς και τυχόν πληρεξούσιο.

Πού μπορεί να ενημερώνεται το κοινό: Όλη η σχετική πληροφόρηση είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της Τραπέζης (www.alpha.gr). Για περαιτέρω πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Υπηρεσία Τηλεφωνικής Εξυπηρετήσεως της Τραπέζης στον τηλεφωνικό αριθμό
210 326 0000.