Τα νέα Χρηματοδοτικά Εργαλεία και το «Εξοικονομώ κατ’ οίκον ΙΙ» παρουσιάστηκαν στο ΕΒΕ Σερρών

Τα νέα Χρηματοδοτικά Εργαλεία και το «Εξοικονομώ κατ’ οίκον ΙΙ» παρουσιάστηκαν στο ΕΒΕ Σερρών

Τα νέα ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ & το ‘‘ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΙΙ’‘ του Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (Ε.Τ.Ε.ΑΝ Α.Ε.) τράβηξαν σαν μαγνήτης τους σερραίους επιχειρηματίες αλλά και απλούς πολίτες που γέμισαν την αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Σερρών το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης (5/4).

Χαιρετισμοί από τους προέδρους του ΕΒΕΣ και των Πολιτικών Μηχανικών ν.Σερρών

Την Ημερίδα άνοιξαν με χαιρετισμό τους οι Πρόεδροι των Διοργανωτών Φορέων, του Επιμελητηρίου, κος Χρήστος Μέγκλας και του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ν. ΣΕΡΡΩΝ, κος Γιώργος Μπαρμπουτίδης. 
Ο κ. Μέγκλας μίλησε για την προηγούμενη Εκδήλωση του 2014 που έκανε το Επιμελητήριο με το ΕΤΕΑΝ δεδομένης της μεγάλης ανάγκης πρόσβασης των επιχειρήσεων στη χρηματοδότηση, λόγω έλλειψης ρευστότητας από τις τράπεζες.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Ο νέος ρόλος του ΕΤΕΑΝ

Τα χρηματοδοτικά εργαλεία της ΕΤΕΑΝ Α.Ε. (επιδότηση επιτοκίου δανείου, επιχορήγηση κλπ) προς τις σερραϊκές επιχειρήσεις κατά την προηγούμενη περίοδο αφορούσαν ποσά της τάξης των 17 εκατομμυρίων ευρώ περίπου, σύμφωνα με τα στοιχεία που του παρουσίασε ο Πρόεδρος της ΕΤΕΑΝ Α.Ε.
Στο νέο ρόλο της ΕΤΕΑΝ για την ανάπτυξη της χώρας προς την κατεύθυνση της κάλυψης του χρηματοδοτικού κενού των πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων της χώρας, καλύπτοντας ως αναπτυξιακός οργανισμός το έλλειμμα ρευστότητας των Τραπεζών, αναφέρθηκε ο κος Γαλιάτσος.

Τον Μάιο ξεκινούν τα νέα προγράμματα

Ανέλυσε διεξοδικά τα νέα προγράμματα του Ταμείου (Ταμείο Επιχειρηματικότητας ΙΙ, Ταμείο Εξοικονομώ κατ’ οίκον, Ταμείο Επιχειρηματικών Συμμετοχών)  τα οποία προβλέπεται να ξεκινήσουν τον επόμενο μήνα και επεσήμανε τις τροποποιήσεις τους σε σχέση με το παρελθόν, απαντώντας παράλληλα σε όλες τις ερωτήσεις των συμμετεχόντων σχετικά με τους όρους ένταξης σε αυτά.

Μικροπιστώσεις μέχρι 25.000 ευρώ

Ειδική έμφαση έδωσε στις Μικροπιστώσεις μέχρι 25.000 ευρώ, χρηματοδοτικός θεσμός που θα ισχύσει για πρώτη φορά.
Τα Προγράμματα του ΕΤΕΑΝ,  όπως τα παρουσίασε ο Πρόεδρός του στην Ημερίδα, είναι διαθέσιμα εδώ και στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Σερρών www.eves.gr, όπου, επίσης, θα μπορούν όλοι να τα δουν μόλις ανακοινωθεί η έναρξή τους.