Τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά κι εμείς ασχολούμαστε με… τα παιδία (τα κακομαθημένα) της Νέας Δημοκρατίας

Τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά κι εμείς ασχολούμαστε με… τα παιδία (τα κακομαθημένα) της Νέας Δημοκρατίας
Του Νίκου Φαλαγκάρα [nicfalag@yahoo.gr]
Του Νίκου Φαλαγκάρα
[nicfalag@yahoo.gr]

Καλημέρα σας, φίλες και φίλοι.

Η φωτιά έφτασε στη γειτονιά μας. Φάνηκαν κιόλας οι φλόγες και οι καπνοί στον ορίζοντα που άρχισαν να τον σκεπάζουν.

Οι εμπρηστές είναι γνωστοί (και αμετανόητοι), όπως γνωστή είναι και η πλημμελής αντιπυρική μας προστασία. Ρωσοτουρκικός πόλεμος λοιπόν εν όψει; Πόλεμος νεύρων έστω; Πάντως ο ισχυρισμός της Τουρκίας ότι κατέρριψε το ρωσικό αεροσκάφος επειδή παραβίασε τον εναέριο χώρο της, θα ήταν άκρως διασκεδαστικός, αν δεν ήταν καθαρή υποκρισία και ταυτόχρονα λάδι στη φωτιά, δεδομένου ότι τα δικά της αεροσκάφη αλωνίζουν κυριολεκτικά τον εναέριο χώρο μας στο Αιγαίο, αλλά και γειτονικών της χωρών (Συρία, Ιράκ κ.λπ).

Όπως κι αν το δει κανείς, το συμπέρασμα είναι ότι τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά κι εμείς ασχολούμαστε με… τα παιδία (τα κακομαθημένα) της Νέας Δημοκρατίας που δεν ξέρει ούτε καν να παίζει. Για δική τους τουλάχιστον διασκέδαση. Καθότι το χιούμορ είναι σαν τα μεταξωτά… κ.λπ. κ.λπ. Οπότε ας τ’ αφήσουμε (τα εν λόγω παιδία) στον (μικρό)κοσμο τους. Κάποτε θα εκτονωθούν και θα επιστρέψουν στην πραγματικότητα.

Επειδή λοιπόν ο κόσμος καίγεται στην κυριολεξία, η Ελλάδα δεν έχει κανένα λόγο να εμπλακεί, άμεσα ή έμμεσα, στην κρίση επιλέγοντας να συνταχθεί με κάποιον εκ των εμπρηστών. Αντίθετα, έχει κάθε συμφέρον να συμβάλει στην αποκλιμάκωση της κρίσης με ανάλογες πρωτοβουλίες και κινήσεις. Δεν είμαι σε θέση, φυσικά, να γνωρίζω τι θα κάνει. Ελπίζω, πάντως, το καλύτερο δυνατόν.

Ορίστε και τα τέλη κυκλοφορίας για τα οποία μερικοί τόσο ανυπομονούσατε. Άδικη τελικά η ανησυχία. Μπείτε λοιπόν στο TAXIS και… βοήθειά σας, ιδίως όσοι ανήκετε στην κατηγορία των τυχερών που θα τα πληρώσουν αυξημένα. Δεν έχει γιατί και πώς.

Αυτό πάλι που εκστόμισε ο -ανακληθείς από την αποστρατεία- κ. Αλαβάνος να φύγει η κυβέρνηση Τσίπρα «με πίσσα και πούπουλα» ειλικρινά δεν το ήξερα. Ίσως επειδή τόσα χρόνια δεν κατόρθωσα ν’ αποκτήσω τόσο βαθιά αριστερή κουλτούρα. Γηράσκω αεί διδασκόμενος, τι άλλο να πω για να δικαιολογηθώ; Περιττό βέβαια να ρωτήσει κανείς τον κ. Αλαβάνο ποιος θα διαδεχθεί, στη σημερινή συγκυρία τουλάχιστον, την κυβέρνηση Τσίπρα.

Γαία πυρί μιχθείτω δηλαδή; Εκτός κι αν θεωρεί τη δική του πολιτική κίνηση ή άλλες συγγενείς (παρομοίου μεγέθους και επαναστατικού επιπέδου) εναλλακτική λύση…