Τα… ρουσφέτια των σερραίων βολευτών και οι διαψεύσεις

Τα… ρουσφέτια των σερραίων βολευτών και οι διαψεύσεις

elliniko-dimosioΗ γνωστή στήλη ΒΗΜΑτοδότης της εφημερίδας το ΒΗΜΑ, δημοσίευσε την περασμένη Κυριακή 19/10 το παρακάτω παραπολιτικό κείμενο σχετικά με τη «δράση» σερραίων βουλευτών,(νυν και τέως) που αφορά το «βόλεμα» στενών συγγενών τους σε έμμισθες θέσεις του δημοσίου:

Και τώρα μια ιστορία ρουσφετολογικής τρέλας. Μαθαίνω ότι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γ. Καρασμάνης διόρισε σύμβουλο στο υπουργείο του τον γιο του πρώην βουλευτή Σερρών Τάσου Καρυπίδη. Ο υιός Καρυπίδης ήταν υποψήφιος με τον «αντάρτη» Απ. Τζιτζικώστα και ο μπαμπάς όπου βρεθεί και όπου σταθεί μαθαίνω ότι επιτίθεται και στη ΝΔ αλλά και στον κ. Σαμαρά προσωπικά. Το ενδιαφέρον είναι ότι με τον έτερο Σερραίο, που είναι υφυπουργός Εσωτερικών, τονΘ. Λεονταρίδη, έχουν σύστημα τις ανταλλαγές χρόνια τώρα. Ο κ. Καρασμάνης έχει επιστημονική συνεργάτιδα τη σύζυγο του κ. Λεονταρίδη και ο τελευταίος την κόρη τού κ. Καρασμάνη. Τέλος, ο κ. Λεονταρίδης μού λένε πως έκανε ό,τι μπορούσε για να αναλάβει διοικητής του Νοσοκομείου Σερρών ο αποτυχών βουλευτής κ. Καρυπίδης, αλλά το απέτρεψε ο Αδωνις Γεωργιάδης όταν ήταν υπουργός Υγείας.

Η δημοσίευση προκάλεσε την αντίδραση της κυρίας Σοφίας Σάββαρη-Λεονταρίδη συζύγου του αναπληρωτή υπουργού εσωτερικών Θεόφιλου Λεονταρίδη, η οποία παρενέβη τηλεφωνικά σε εκπομπή του τοπικού τηλεοπτικού καναλιού TVS  (με οικοδεσπότη το Ν.Τσέπελα) και διέψευσε ότι υπήρξε συνεργάτης του κ. Καρασμάνη ενώ μάλιστα ανακοίνωσε οτι στο αυριανό φύλλο της εφημερίδος θα υπάρχει διάψευση.

Πράγματι στο σημερινό φύλο του ΒΗΜΑΤΟΣ στη στήλη του ΒΗΜΑτοδότη αναγράφεται:

«Ελαβα επιστολή από τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών κ. Θ. Λεονταρίδη με την οποία αναφέρει ότι τα όσα έγραφα περί συστήματος ανταλλαγών επιστημονικών συνεργατών με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Καρασμάνη είναι ψευδή και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και ότι προσβάλλονται η τιμή και η υπόληψή του. Δεν έχω τίποτα προς το παρόν να προσθέσω, απλώς ότι θα επανέλθω».

Σ.σ.1 αυτό το τελευταίο «θα επανέλθω» δείχνει ότι το θέμα δεν έχει κλείσει ακόμη.

Σ.Σ.2. Να θυμίσουμε ότι στο πρόσφατο παρελθόν (περασμένο Φλεβάρη) άτομο που δούλευε στην ΔΕΗ Ηρακλείου Κρήτης, και ήταν αποσπασμένος στο γραφείο των Αθηνών, του βουλευτή τότε, Θ.Λεονταρίδη (πολύ συνηθισμένο άτομο από νομό που απέχει 800χλμ από τον τόπο εκλογης του βουλευτού να καταλαμβάνει θέση στο πολιτικό του γραφείο για να εξυπηρετεί αδιάβλητα τα συμφέροντα των πολιτών ψηφοφόρων του βουλευτή) κατηγορήθηκε για εκβιασμούς και τοκογλυφία στην… Κρήτη κι εν τέλει είχε κριθεί προφυλακιστέος.

Πηγη: ΒΗΜΑτοδότης 19/10/2014 & 20/10