Τα Θεοφάνεια στις Σέρρες με τσουχτερό κρύο

Τα Θεοφάνεια στις Σέρρες με τσουχτερό κρύο

2015-01-06_232928Με την καθιερωμένη λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στην πόλη των Σερρών. Στις 11 το πρωϊ της Τρίτης (6/1) σύμφωνα με το πρόγραμμα της Ιεράς μητρόπολης Σερρών & Νιγρίτης τελέστηκε η ακολουθία στο παρεκκλήσι των 12 Αποστόλων και στη συνέχεια έγινε η ρίψη του σταυρού στα νερά της λίμνης στην Κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων, ενώ ταυτόχρονα είχαν αφεθεί ελεύθερα στον ουρανό λευκά περιστέρια. Οι θαρραλέοι κολυμβητές που αψήφησαν το τσουχτερό κρύο έπεσαν στα παγωμένα νερά  για να πιάσουν τον Σταυρό που έριξε ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγος. Λογω ασυνεννοησίας (μια και ο Μητροπολίτης είχε ζητήσει να πέσουν οι κολυμβητές στα νερά με την τρίτη ρίψη) οι κολυμβητές βούτηξαν στην συντριπτική τους πλειοψηφία στην πρώτη ρίψη, με αποτέλεσμα ο Μητροπολίτης να πραγματοποιήσει και δεύτερη ρίψη για να μην υπάρξει αδικία γι’αυτούς που δεν βούτηξαν.

2015-01-06_233009Μετά το τέλος της τελετής δηλώσεις στα ΜΜΕ έκαναν ο Μητροπολίτης Σερρών & Νιγρίτης Θεολόγος, ο Δήμαρχος Σερρών Π.Αγγελίδης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Β.Παπαβασιλείου και ο αντιδήμαρχος Στ.Γαλάνης.

2015-01-06_233241Στην Δημοτική Ενότητα Λευκώνα η ρίψη του σταυρού πραγματοποιήθηκε στο χείμαρρο που διασχίζει το χωριό, όπου είχε σκαφτεί λάκκος στην κοίτη του. Κι εδώ είχαμε κολυμβητές που αψήφησαν το κρύο και βούτηξαν στα παγωμένα νερά για να βγάλουν το σταυρό. Μετά το τέλος της τελετής δηλώσεις στα ΜΜΕ έκανε ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης (και πρώην Δήμαρχος Λευκώνα) Στέφανος Φωτιάδης καθώς και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Λευκώνα Ν. Γεωργιάδης.

httpv://www.youtube.com/watch?v=dhW57cTe1gk

Πηγη βιντεο (www.serrestv.gr)