«Τα τοπικά προϊόντα: Παράδοση και Καινοτομία» στον Δήμο Σιντικής

«Τα τοπικά προϊόντα: Παράδοση και Καινοτομία» στον Δήμο Σιντικής

Ο Δήμος Σιντικής σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ποροΐων και το ΙΕΚ Σιδηροκάστρου στο πλαίσιο της Πράξης: «ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΙΑ»: Δράση 2: Ημερίδες και δράσεις ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας,  διοργάνωσε σεμινάριο το Σάββατο 22/11/2014 στους χώρους του ΚΠΕ, με θέμα:

 «Τα τοπικά προϊόντα: Παράδοση και Καινοτομία»

Το σεμινάριο απευθυνόταν σε κατοίκους της περιοχής, σε μαθητές του ΙΕΚ Σιδηροκάστρου, καθώς και σε εκπαιδευτικούς και είχε ως στόχο την ενημέρωσή τους: για τη χρήση τοπικών γεωργοκτηνοτροφικών προϊόντων, για το πώς αυτά συμβάλλουν στην αειφόρο ανάπτυξη της περιοχής, καθώς και για τη δράση του Εθνικού Θεματικού Δικτύου «Τα Τοπικά Προϊόντα σε μια Κοινωνία Αειφορίας» του ΚΠΕ Κρεστένων.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΗ συμμετοχή των κατοίκων του δήμου Σιντικής ήταν μεγάλη, γεγονός που αναδεικνύει την επιθυμία των δημοτών για ανάλογα δρώμενα. Οι εργασίες του σεμιναρίου στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να γευτούν τα τοπικά προϊόντα  και να απολαύσουν υψηλή γαστρονομία από τις δημιουργίες των καταρτιζομένων του ΔΙΕΚ Σιδηροκάστρου.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Σιντικής κ. Φώτιος Δομουχτσίδης, ο Αντιδήμαρχος κ. Γεώργιος Τσίντσιος, ο Αντιδήμαρχος Κερκίνης κ. Ευστάθιος Ζαπρίδης, ο υπεύθυνος του ΚΠΕ Πορροϊων κ. Πασχάλης Γκίρμπας καθώς και όλη η παιδαγωγική ομάδα του ΚΠΕ και ο Διευθυντής του ΔΙΕΚ Σιδηροκάστρου κ. Αντώνιος Μαζνέικος. Επίσης, την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του κλιμάκιο των “Γιατρών του Κόσμου”, τους οποίους φιλοξενούσε ο Δήμος Σιντικής στα πλαίσια της δράσης “Υγεία για όλους”.