Ταϊλάνδη: Τέλος στο “θρίλερ”-Απεγκλωβίστηκαν τα 12 παιδιά και ο προπονητής τους

Ταϊλάνδη: Τέλος στο “θρίλερ”-Απεγκλωβίστηκαν τα 12 παιδιά και ο προπονητής τους

Και τα 12 παιδιά και ο προπονητής τους έχουν απεγκλωβιστεί από το πλημμυρισμένο σπήλαιο στη βόρεια Ταϊλάνδη, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua (Νέα Κίνα).

Η τρίτη φάση της επιχείρησης διάσωσης των αγοριών και του προπονητή τους ξεκίνησε νωρίτερα σήμερα γύρω στις 10:08 το πρωί (τοπική ώρα).

Τα διασωθέντα παιδιά κρατούνται μακριά από τους συγγενείς τους εξαιτίας των φόβων λοιμώξεων, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της επιχείρησης διάσωσης. Ο απεσταλμένος του BBC στην περιοχή Νταν Τζόνσον μετέδωσε ότι οι γιατροί εξέτασαν το Σάββατο τα παιδιά και κατέληξαν σε μια λίστα με σειρά προτεραιότητας, αποφασίζοντας να βγάλουν έξω πρώτα τα πιο αδύναμα.

Η περιπέτεια όμως δεν σταματάει εδώ, καθώς μια παιδοψυχίατρος προειδοποίησε ότι τα 12 παιδιά της ποδοσφαιρικής ομάδας, που παγιδεύτηκαν στη σπηλιά Tham Luang στην Ταϊλάνδη, μπορεί να αναπτύξουν ψυχικές διαταραχές, όπως κατάθλιψη, άγχος και μετατραυματικό σύνδρομο.

Η Andrea Danese δήλωσε ότι «αυτή είναι μια ψυχολογικά τραυματική εμπειρία. Αυτά τα παιδιά έχουν εκτεθεί σε συνθήκες που απειλούν την επιβίωσή τους». Το γεγονός ότι έχουν περάσει πάνω από 15 ημέρες υπογείως, μπορεί να έχει ψυχολογικό αντίκτυπο αλλά και σοβαρά θέματα υγείας στα παιδιά.

Πηγή: euro2day