Με τάξη και… ασφάλεια (για τους επισήμους) οι εκδηλώσεις του ΟΧΙ στην πόλη των Σερρών (φωτορεπορτάζ)

. Τα μέτρα ασφαλείας ήταν μεν αυστηρά, αλλά όχι όπως στις περσινές εκδηλώσεις
. Τα μέτρα ασφαλείας ήταν μεν αυστηρά, αλλά όχι όπως στις περσινές εκδηλώσεις

Με κάθε επισημότητα όπως συνηθίζεται, γιορτάστηκε και φέτος η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου Ο γενικός γραμματέας Συντονισμού κ. Δημήτρης Βαρτζόπουλος εκπροσώπησε την Κυβέρνηση, στις εορταστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην πόλη των Σερρών, για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Χαρακτηριστικό των εκδηλώσεων, ο πολύ καλός καιρός που ώθησε χιλιάδες συμπολίτες μας να παραστούν στην παρέλαση των μαθητών των σχολείων της πόλης. Τα μέτρα ασφαλείας ήταν μεν αυστηρά, αλλά όχι όπως στις περσινές εκδηλώσεις. (απαγορεύτηκε το πλήθος απέναντι από την εξέδρα των επισήμων)
Παντελής η απουσία της Χρυσής Αυγής αφού ούτε μέλη της έκαναν εμφάνιση, ούτε ο βουλευτής Σερρών Αρτ.Ματθαιόπουλος εμφανίστηκε στις εκδηλώσεις. Στην εξέδρα των επισήμων, η οποία είχε στηθεί μπροστά από το Διοικητήριο (Τα τμήματα των παρελαυνόντων ξεκινούσαν από το επιμελητήριο Σερρών και τερμάτιζαν στα Δικαστήρια), εκτός του γ.γ. Συντονισμού Δ.Βαρτζόπουλου και του Μητροπολίτη Σερρών & Νιγρίτης Θεολόγου, ανέβηκαν οι βουλευτές της ΝΔ Φωτεινή Αραμπατζή, Θεόφιλος Λεονταρίδης και Μενέλαος Βλάχβεης, ο αντιπεριφερειάρχης Γ.Μωϋσιάδης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι, Αθ.Μπασδάνης και

Αθ.Μασλαρινός, ο Δήμαρχος Σερρών Π.Αγγελίδης, ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης Μηλίδης με τους συμβούλους του Δινάκη και Γκότση. Απουσίαζαν οι βουλευτές Μ.Μπόλαρης, Αφρ.Σταμπουλή, Μ.Κόλλια-Τσαρουχά (ήταν εκπρόσωπος της Βουλής στις εκδηλώσεις του τριημέρου στην Θεσσαλονίκη) και Αρτ.Ματθαιόπουλος. Ο πρόεδρος του ΕΒΕΣ Χρ.Μέγκλας δεν ανέβηκε στην εξέδρα των επισήμων, αλλά κάθισε απέναντι στην Λέσχη Αξιωματικών.

Η μουσική υπόκρουση

Τη παρέλαση συντόνιζε η Μουσική μπάντα του Δήμου Σερρών (με διευθυντή τον Γ.Ταπέ) ενώ για πρώτη φορά ο στρατός δεν είχε μουσική μπάντα μια και έχει συρρικνωθεί η στρατιωτική δύναμη στις Σέρρες με την περεταίρω υποβάθμιση της Ταξιαρχίας.

Προς στιγμή λόγω ασυνεννοησίας (;) μεταξύ δήμου Σερρών και περιφέρειας Σερρών δεν προβλέφθηκε μικροφωνική εγκατάσταση (!!!) με αποτέλεσμα να «επιστρατευτεί» μισή ώρα πριν την εκδήλωση ιδιώτης και να καλυφθεί το … κενό κι έτσι ο κ. Μπούμπας που ήταν ο εκφωνητής της εκδήλωσης … ακούστηκε.

Η παρέλαση
Η παρέλαση ξεκίνησε περίπου στις 12.15 με τους Απογόνους των Μακεδονομάχων και τον Ερυθρό Σταυρό, ενώ ακολούθησε το Σώμα Προσκόπων και Πολιτιστικά σωματεία του νομού (Κρήτες, Πόντιοι, Θρακιώτες, Βλάχοι, Ηπειρώτες) πολυπληθή και η παρουσία των σχολείων της πόλης αφού παρέλασαν τα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λυκεια, καθώς και τα Ειδικά Σχολεία της πόλης των Σερρών. Η εκδήλωση έκλεισε με το τμήμα των Ειδικών Δυνάμεων του ν. Σερρών και με δύο τμήματα του στρατού.
Με το τέλος της παρέλασης οι επίσημοι έκαναν τις “πατροπαράδοτες” δηλώσεις για το … νόημα της επετείου, ενώ οι χιλιάδες των πολιτών (αφου τους αγνόησαν δείχνοντας πόσο περιττά ήταν τα μέτρα ασφαλείας) περνώντας δίπλα τους “πλημμύρισαν” την οδό Μεραρχίας και «ξεχύθηκαν» στα καφέ και τις «σουβλακερί» της πόλης για να τιμήσουν την επέτειο του ΟΧΙ.