Τέλη κυκλοφορίας 2016: Δείτε τι θα πληρώσετε – πίνακες

Αλλάζουν όλα με τα νέα τέλη κυκλοφορίας 2016 αυτοκινήτων σύμφωνα με την τροπολογία που κατατέθηκε στην βουλή απο τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Αλεξιάδη. Η επιβάρυνση ανέρχεται σε 13 εκατ ευρώ περισσότερα από πέρσι.

Τέλη κυκλοφορίας 2016: Δείτε τι θα πληρώσετε – πίνακες

Τροπολογία για την αναπροσαρμογή των τελών κυκλοφορίας κατέθεσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης. Καταθέτοντας τη διάταξη ο κ. Αλεξιάδης είπε ότι όπου υπάρχουν αυξήσεις είναι πολύ μικρές και διαψεύδονται όσοι καταστροφολογούσαν.

Πιο συγκεκριμένα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είπε, ότι υπάρχει μια ελάφρυνση κατά 5% έως 7% στα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων παλαιάς κυκλοφορίας και μικρή επιβάρυνση σε αυτοκίνητα από το 2006 και σε αυτοκίνητα που εκπέμπουν περισσότερους ρύπους.

Τα νέα τέλη κυκλοφορίας περιλαμβάνουν αυξήσεις από 15 έως και 100 ευρώ για αυτοκίνητα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας καθώς και σχετικά καινούργια (από το 2006 και μετά). Αντιθέτως μειώνονται από 15 έως και 90 ευρώ τα τέλη για αυτοκίνητα τα οποία ταξινομήθηκαν πρώτη φορά στην Ελλάδα από το 2005. Επίσης για πρώτη φορά άλλωστε, καθιερώνονται τέλη κυκλοφορίας για τα υβριδικά οχήματα και μοτοσικλέτες άνω των 1.549 κυβικών εκατοστών, τα οποία ορίζονται στο 60% των τελών των αντίστοιχων συμβατικών οχημάτων.

Συνολικά πάντως εκτιμάται ότι το κράτος θα έχει αυξημένα έσοδα κατά 13 εκατ. ευρώ. Στα αυτοκίνητα που τα τέλη κυκλοφορίας προσδιορίζονται με βάση τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα η πρώτη κλίμακα στην οποία επιβάλλονται μηδενικά τέλη (0-100 γρ. διοξειδίου) περιορίζεται στα 90 γρ. διοξειδίου και στη συνέχεια, ανάλογα με τις εκπομπές ρύπων επιβάλλονται τέλη κυκλοφορίας τα οποία κυμαίνονται από 0,9 ευρώ ανά γραμμάριο CO2 έως 3,72 ευρώ.

teli1
teli2
Τα τέλη κυκλοφορίας θα μπορείτε να τα εκτυπώσετε εδώ