Τέλος Δεκεμβρίου η αποκατάσταση της κυκλοφορίας της ΕΟ Σερρών-Θεσσαλονίκης στον Προβατά

Τέλος Δεκεμβρίου η αποκατάσταση της κυκλοφορίας της ΕΟ Σερρών-Θεσσαλονίκης στον Προβατά

Το βράδυ της περασμένης Παρασκευής 1/12 ο κάθετος άξονας της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκη-Σέρρες-Προμαχώνα, υπέστη καθίζηση στο ύψος του Προβατά, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία στο σημείο και τα οχήματα να εκτρέπονται από παρακαμπτήριους οδους.

Η «ΕΓΝΑΤΙΑ οδός Α.Ε.» με ανακοίνωσή της είχε δείξει ως υπεύθυνο του προβλήματος τον αγωγό φυσικού αερίου ΤΑΡ, και τα έργα της διέλευσης του αγωγού κάτω από τον αυτοκινητόδρομο.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία μας με την «ΕΓΝΑΤΙΑ οδό Α.Ε.», ο υπεύθυνος για την Κάθετο οδό Θεσσαλονίκη-Σέρρες-Προμαχώνα κ.Σάκος μας ενημέρωσε πως ο η εταιρεία του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ, συνεργάζεται με τις υπηρεσίες της «ΕΓΝΑΤΙΑΣ οδού Α.Ε.» για την αποκατάσταση της ζημιάς που προκλήθηκε στον αυτοκινητόδρομο.

Εργασίες αποκατάστασης και κόστος

Οι εργασίες αποκατάστασης θα ξεκινήσουν την προσεχή Δευτέρα 11/12 και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που τέθηκε, αναμένεται να διαρκέσουν ως το τέλος Δεκεμβρίου, οπότε και θα δοθεί στην κυκλοφορία το τμήμα του δρόμου που υπέστη την καθίζηση.

Ο αγωγός φυσικόυ αερίου ΤΑΡ έχει αναλάβει όλα τα έξοδα της αποκατάστασης, ενώ θα διερευνηθούν και τα αιτία που προκλήθηκε η ζημία, καθώς σύμφωνα με τον σχεδιασμό, ο αγωγός τέμνει την κάθετο της Εγνατίας και σε άλλο σημείο (στο Στρυμονικό).