Τέλος εκλογών… Τέλος ποδηλατοδρόμου στις Σέρρες;

image

Η δημοτικη παραταξη διαβαση πεζων με αρθρο της που φερει τιτλο “Οι ποδηλατόδρομοι της πόλης και ο αποχαρακτηρισμός τμημάτων της Εθνικής Οδού Σερρών – Δράμας εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος των Σερρών.” επικρίνει την ενέργεια της δημοτικής αρχής του Πέτρου Αγγελίδης να ξηλωσει τα κολωνακια που οριοθετούσαν τον ποδηλατόδρομο στην οδο Εθνικής Αντίστασης. Γραφουν χαρακτηριστικα:

Νύχτα «ζοφερά και ασέληνο» έδρασε και πάλι ο Δήμαρχος κ.Αγγελίδης αφαιρώντας τα κολωνάκια που οριοθετούσαν τον ποδηλατόδρομο της οδού Εθνικής Αντίστασης, χωρίς να προηγηθεί καμία ενημέρωση.
Είναι προφανές πια ότι ο συγκεκριμένος ποδηλατόδρομος ήταν ένα προεκλογικό κατασκεύασμα γιατί δεν υπήρχαν οι αντικειμενικές προϋποθέσεις ενός μόνιμου σχεδιασμού.Ήταν ένα σχέδιο επί χάρτου, στην ουσία μία ζώνη διευκόλυνσης των ποδηλατών σε ένα σημείο του οδοστρώματος στα πλαίσια του ΚΟΚ, χωρίς νόμιμη βάση.
Αυτό το κατασκεύασμα είχε υπόσταση μόνο στο μυαλό του κ.Δημάρχου, γι’ αυτό και κατέρρευσε αμέσως μετά τις εκλογές.
Για ένα σωστό, μόνιμο και καλοσχεδιασμένο δίκτυο ποδηλατόδρομων είναι απαραίτητος ο αποχαρακτηρισμός τμημάτων της Εθνικής Οδού στη Βενιζέλου, Ερμού, Δ.Σολωμού, Πλατεία Εμπορίου, Μ.Αλεξάνδρου καθώς επίσης και τμήματα του Εθνικού οδικού δικτύου στην Εθνικής Αντίστασης και Βασ. Βασιλείου.
Το Τμήμα κυκλοφοριακού σχεδιασμού καθώς και οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου πρέπει να αναδείξουν συγκεκριμένες προτάσεις στις μελέτες τους, με τις οποίες θα εξασφαλίζεται η προσβασιμότητα στο κύριο και επαρχιακό δίκτυο με εναλλακτικές λύσεις από άλλες οδούς ( νότια περιαστική οδός, εσωτερική περιφερειακή κλπ ), προκειμένου να προχωρήσει ο αποχαρακτηρισμός, γιατί χρειάζεται και η συνέργεια των αρμόδιων υπουργείων.
Αναμένουμε έστω και εκ των υστέρων μια ενημέρωση από τη δημοτική αρχή για το ζήτημα του ποδηλατόδρομου της Εθνικής Αντίστασης καθώς και για το ζήτημα του αποχαρακτηρισμού των δρόμων.