Τέλος Νοεμβρίου παραδίδονται δυο νέα τμήματα του Αυτοκινητόδρομου Θεσσαλονίκη-Προμαχώνα – Δύο σταθμοί διοδίων στις Σέρρες

Τέλος Νοεμβρίου παραδίδονται δυο νέα τμήματα του Αυτοκινητόδρομου Θεσσαλονίκη-Προμαχώνα – Δύο σταθμοί διοδίων στις Σέρρες

Ως τα τέλη Νοεμβρίου αναμένεται να παραδοθούν στην κυκλοφορία δυο νέα τμήματα της καθέτου οδού Προμαχώνα – Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για το τμήμα Στρυμονοχωρίου – Κ. Αμπέλα και Στρυμονικού ως πριν τη τοματοβιομηχανία ΣΤΡΥΜΟΝ.

Όπως είπε μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών, ο προϊστάμενος του Τομέα Έργων και Ανάπτυξης της Εγνατίας Οδού κ. Μιχάλης Δώδος, τα δυο τμήματα του δρόμου θα δοθούν σε κυκλοφορία έως το τέλος του Νοεμβρίου. Ωστόσο η τελευταία στρώση αντιολισθηρού ασφάλτου θα στρωθεί όταν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, όπως και στο τμήμα από γέφυρα Ν. Πετριτσίου έως Προμαχώνα.

Το τμήμα του άξονα Χριστός – Προβατά θα δοθεί σε κυκλοφορία σε ένα χρόνο.(σ.σ. υπάρχει πρόβλημα με τα χωματουργικά καθώς προβλέπεται ανύψωση του δρόμου με μπάζωμα και θα πρέπει να εξευρεθουν περίπου 200.000 κυβικά χώμα για την ολοκλήρωσή του).

Για το τμήμα του δρόμου Κάτω Αμπέλα – Χριστός, (ο υφιστάμενο δρόμος) ο κ.Δώδος επεσήμανε πως οι μελέτες για διαπλάτυνση και νέα ασφαλτόστρωση είναι έτοιμες, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχουν οι σχετικές πιστώσεις.

Δύο διόδια στη Π.Ε. Σερρών

Όσον αφορά τη δημιουργία σταθμού διοδίων στον οδικό άξονα Θεσσαλινίκη-Προμαχώνα, ο κ. Δώδος σημείωσε πως θα είναι δυο, ο ένας στον Προμαχώνα (σ.σ. έχουν ήδη κατασκευαστεί) και ο δεύτερος σταθμός στο Στρυμονικό.

Για το πότε θα αρχίσει η λειτουργία τους (όσο αναφορά αυτά που έχουν ήδη κατασκευαστεί στον Προμαχώνα) δήλωσε «αναρμόδιος» καθώς η διαχείριση των διοδίων έχει παραχωρηθεί σε ιδιωτική εταιρεία, αλλά η έναρξη λειτουργίας τους είναι θέμα κυβερνητικής απόφασης.

Αναφορικά με τα διόδια του Προμαχώνα και  τους κατοίκους των κοινοτήτων  Αγκίστρου και  Προμαχώνα, καθώς και των εργαζομένων στο τελωνείο και τα αφορολόγητα, ο κ. Δώδος, είπε πως αν και δεν είναι δική του αρμοδιότητα, αλλά του υπουργείου, πιθανότατα θα υπάρξει κάποια μέριμνα, για να μην πληρώνουν τα διόδια στο Προμαχώνα ή να πληρώνουν μειωμένη τιμή.

2 Responses to "Τέλος Νοεμβρίου παραδίδονται δυο νέα τμήματα του Αυτοκινητόδρομου Θεσσαλονίκη-Προμαχώνα – Δύο σταθμοί διοδίων στις Σέρρες"

  1. Manolaras   29 Οκτωβρίου 2015 at 09:03

    Όχι Στρυμονικού ως πριν τη ΣΕΡΚΟ αλλά πρίν τη Strimon. Μπερδέψατε τις σάλτσες!

    • ανεξάρτητος   29 Οκτωβρίου 2015 at 09:38

      τοματο τζουσ εγινε διόρθωση