Τέσσερεις πρώην και μία νυν Υπουργοί, στην αποχαιρετιστήρια εκδήλωση για το Γενικό Διευθυντή του ΥΜΑΘ που συνταξιοδοτήθηκε

Τέσσερεις πρώην και μία νυν Υπουργοί, στην αποχαιρετιστήρια εκδήλωση για το Γενικό Διευθυντή του ΥΜΑΘ που συνταξιοδοτήθηκε

Ορφανός-Καράογλου-Παρθενοπουλος-Κόλλια-Καλαφάτης-Τσαρτσώνης19-6-015 176Tο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης αποχαιρέτισε σήμερα, Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015, τον επί σειρά ετών Γενικό Διευθυντή του Δρ. Κωνσταντίνο Παρθενόπουλο, που συνταξιοδοτήθηκε.
Σε μία σεμνή τελετή μέσα στο γραφείο της Υφυπουργού, προσκλήθηκαν με πρωτοβουλία της κας. Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά όλοι όσοι διετέλεσαν Υπουργοί Μακεδονίας Θράκης από το 2004, έτος που ανέλαβε καθήκοντα Γενικού Διευθυντή ο Δρ. Κωνσταντίνος Παρθενόπουλος.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι πρώην Υπουργοί Μακεδονίας-Θράκης, κ.κ. Νίκος Τσαρτσώνης, Σταύρος Καλαφάτης, Θεόδωρος Καράογλου και Γιώργος Ορφανός, ενώ παραβρέθηκαν διευθυντές και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου, καθώς και ο Πρόεδρος των Εργαζομένων, κ. Θεοφύλακτος Παπαδόπουλος.

Παρθενόπουλος-Κόλλια-Τσαρουχα19-6-015 107Στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του, ο κ. Παρθενόπουλος ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους, κάνοντας μία αναδρομή στα 35 χρόνια που υπηρέτησε το Υπουργείο. «Στο Δημόσιο έμαθα πολλά, να γνωρίζω ανθρώπους και να συνεργάζομαι αρμονικά μαζί τους. Θέλω να τονίσω ότι το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης πρέπει να παραμείνει στη Θεσσαλονίκη και να λάβει παραπάνω αρμοδιότητες, καθώς καλείται να παίξει σημαντικό ρόλο σε ολόκληρα τα Βαλκάνια» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Παρθενόπουλος.

Από την πλευρά τους, οι πρώην Υπουργοί οι οποίοι συνεργάστηκαν με τον κ. Παρθενόπουλο, αναφέρθηκαν στον καθοριστικό ρόλο που διαδραμάτισε κατά τη διάρκεια της θητείας του, τη συμβολή του στις αποφάσεις του ΥΜΑΘ και τον χαρακτήρισαν ως «βράχο της Δημόσιας Διοίκησης» με «κρυστάλλινη διαδρομή».

Παρθενόπουλος-Κολλια-Τσαρουχά19-6-015 086Η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, ευχαρίστησε τον Δρ. Κωνσταντίνο Παρθενόπουλο για την πολύτιμη συνεργασία τους και του χάρισε δύο αναμνηστικά, μία πλακέτα για την προσφορά του, καθώς και ένα γλυπτό με δύο περιστέρια, συμβολικού χαρακτήρα.

«Χαίρομαι που συνεργαστήκαμε με τον κ. Παρθενόπουλο, έστω και για μικρό χρονικό διάστημα. Μας μεταλαμπάδευσε τις γνώσεις και την εμπειρία του. Εύχομαι προσωπικά κάθε οικογενειακή και προσωπική επιτυχία, ενώ είναι βέβαιο ότι θα συνεχίσει να προσφέρει για το κοινό καλό» είπε η κυρία Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά