Τετραμελής σπείρα έκλεβαν φορτηγάκια στη Θεσσαλονίκη και τα χρησιμοποιούσαν για να κλέβουν οικίες στις… Σέρρες!

Τετραμελής σπείρα έκλεβαν φορτηγάκια στη Θεσσαλονίκη και τα χρησιμοποιούσαν για να κλέβουν οικίες στις… Σέρρες!

Στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση της παραβατικότητας αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ηράκλειας, κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν 2 άτομα που εμπλέκονται σε πολυάριθμες περιπτώσεις κλοπών στις Σέρρες και την Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για ημεδαπούς ηλικίας 26 και 15 ετών, σε βάρος των οποίων καθώς και 2 ακόμα συνεργών τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής και της αντίστασης.

Ειδικότερα, την Κυριακή  (17-04-2016) το βράδυ οι προαναφερόμενοι εντοπίστηκαν σε περιοχή των Σερρών να επιβαίνουν σε κλεμμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και κατά τον αστυνομικό έλεγχο αντέδρασαν και προσπάθησαν να διαφύγουν, πλην όμως ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν. Στο όχημα επέβαινε και ο 20χρονος συνεργός τους ο οποίος και διέφυγε.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα έχει διαπιστωθεί ότι τα 3 προαναφερόμενα άτομα, το τελευταίο διάστημα διέρρηξαν σε περιοχές των Σερρών 2 οικίες, 2 καταστήματα και ένα φαρμακείο, απ’ όπου αφαίρεσαν χρηματικά ποσά, χρυσαφικά και εμπορεύματα. Επιπλέον από περιοχή της Θεσσαλονίκης αφαίρεσαν 2 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα το οποία και χρησιμοποιούσαν στην παράνομη δραστηριότητά τους.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε και η συμμετοχή ενός ακόμη συνεργού τους σε μία από τις προαναφερόμενες περιπτώσεις, ενώ διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του 26χρονου εκκρεμούσε μία καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 6 μηνών και χρηματική ποινή 3.000 ευρώ για παράβαση της νομοθεσίας περί ραδιοσυχνοτήτων.

Το παραπάνω όχημα κατασχέθηκε και θα αποδοθεί στον νόμιμο ιδιοκτήτη του.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών, ενώ η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται προκειμένου να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.