Θ.Αραμπατζής: Παραίτηση από την θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών

Θ.Αραμπατζής: Παραίτηση από την θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών

Ο κ. Θεόδωρος Αραμπατζής, υπέβαλε, με επιστολή του το πρωί της Τρίτης 25/9, την παραίτησή από την θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών, λόγω της καθόδου του στις Δημοτικές Εκλογές του Μαϊου 2019, όπου θα διεκδικήσει των θώκο του Δημάρχου, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πρωτοβουλία Σερραίων».
Παρ’όλο που δεν υπάρχει ασυμβίβαστο, όπως τονίζει και ο ίδιος στην επιστολή παραίτησης, εντούτοις με την παραίτησή του θέλει να συμβάλει στο ήπιο προεκλογικό κλίμα, το οποίο όπως λέει επιθυμεί να γίνει βασισμένο σε θέσεις και προγράμματα.

Αναλυτικά στην Επιστολή παραίτησής του αναφέρει:

Αραμπατζής Θεόδωρος
Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Σερρών
Σέρρες 25 Σεπτεμβρίου 2018
ΠΡΟΣ
Το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ

Αγαπητοί συνάδελφοι
Πριν από είκοσι μήνες μου κάνατε την τιμή να με εκλέξετε στη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών.
θέλω να σας ευχαριστήσω δημόσια που με εμπιστευθήκατε με την ψήφο σας, αλλά θέλω να ευχαριστήσω και τον Δήμαρχό μας που με πρότεινε για αυτήν την τόσο τιμητική και ουσιαστική θέση.

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα προσπάθησα να ανταποκριθώ πλήρως στα καθήκοντά μου, στοχεύοντας στην αναβάθμιση της λειτουργίας του Δημοτικού μας Συμβουλίου, συνεχίζοντας το έργο του εκλεκτού συναδέλφου μας, κύριου Παπαβασιλείου, που τίμησε για πολλά χρόνια την θέση του Προέδρου του Δημοτικού μας Συμβουλίου.
Πρώτα από όλα με την λειτουργία του, με τις δημοκρατικές διαδικασίες, με την διαφάνεια αλλά και με πνεύμα ουσιαστικής συνεργασίας πάντα με σεβασμό σε όλες τις δημοτικές παρατάξεις.

Όλα μαζί τα μέλη της παράταξής μας, αλλά και το μεγαλύτερο μέρος του Συμβουλίου μας, θεωρώ ότι λειτουργήσαμε με πνεύμα ειλικρίνειας και αλληλοσεβασμού, έχοντας ως πρωταρχικό στόχο την ανάπτυξη του Δήμου μας.

Προς αυτή την κατεύθυνση λειτουργήσαμε με συντονισμένες ενέργειες, χωρίς κοντόφθαλμες πολιτικές και πρακτικές, θέτοντας τις βάσεις για μια μεγαλύτερη και ποιοτικότερη αλλαγή στην πόλη και στα χωριά μας.

Μετά την εκλογή μου όμως στην ηγεσία της Δημοτικής μας Παράταξης και την επερχόμενη κάθοδό μου στις δημοτικές εκλογές , με την «Δημοτική Πρωτοβουλία Σερρέων” , πιστεύω ότι θα πρέπει να απέχω των καθηκόντων του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, για την αντικειμενικότερη λειτουργία του σώματος, ειδικά κατά την προεκλογική περίοδο που πρόκειται να διανύσουμε.

Η άσκηση αυτών των καθηκόντων, μετά την παραίτηση μου, από τον νέο πρόεδρο που θα αναδειχθεί από το σώμα, σύμφωνα με το άρθρο 64 παρ.7 του ν.3852/2010, πιστεύω ακράδαντα, ότι θα συμβάλει στην ήρεμη λειτουργία του σώματος και όπως είναι φυσικό στην συνέχιση της δημοκρατικής, πλουραλιστικής και αντικειμενικής λειτουργίας του.

Αγαπητοί συνάδελφοι

Παρά το γεγονός ότι δεν τίθεται κώλυμα από τον νόμο για την συμμετοχή μου στις εκλογές, έχοντας παράλληλα και την θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, θέλω να πιστεύω πως με την πράξη μου αυτή θα συμβάλω από την πλευρά μου, σε ένα ήρεμο και πολιτισμένο εκλογικό κλίμα.

Εκλογές που θεωρώ ότι πρέπει να στοχεύουν στην νίκη, μέσα όμως από προγραμματικές θέσεις και προτάσεις, πάντα με πνεύμα συνεργασίας και αντικειμενικότητας, δεχόμενοι την αντίθετη άποψη, με κύριο γνώμονα τον σεβασμό στον Σερραίο πολίτη.

Κλείνοντας αφού σας ευχαριστήσω και πάλι θερμά για την εμπιστοσύνη σας, αλλά και τη συνεργασία μας, σας παρακαλώ να δεχθείτε την παραίτηση μου από την θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Με τιμή ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών