Θ.Καστρινός κατά ΣΥΡΙΖΑ Σερρών & Δήμου Σερρών για τα στρατόπεδα

Θ.Καστρινός κατά ΣΥΡΙΖΑ Σερρών & Δήμου Σερρών για τα στρατόπεδα

Το μέλος της Λαϊκής Ενότητας (σ.σ. στην επιστολή δεν κανει αναφορά σε αυτή, άρα να υποθέσουμε ότι εκφράζει δικές του απόψεις;) κ. Θ. Καστρινός με επιστολή του εξαπολύει βολές τόσο κατά της  νομαρχιακής επιτροπής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με τις «προσαρμοσμένες στα νέα δεδομένα» θέσεις της για το θέμα της παραχώρησης των στρατοπέδων, όσο και κατά της Δημοτικής Αρχής του κ. Πέτρου Αγγελίδη, υποστηρίζοντας ότι «έκανε μια καταστροφική για τα συμφέροντα του σερραϊκού λαού διαπραγμάτευση με το Υπουργείο-Ταμείο Εθνικής Άμυνας»

Ο ίδιος τάσσεται υπέρ της πλήρους παραχώρησης των πρώην στρατοπέδων στην Σερραϊκή κοινωνία!

Η επιστολή του κ. Θ. Καστρινού έχει ως εξής:

Αρθρο του
Θεόδωρου Καστρινού

Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός και της καθεμιάς να αναθεωρεί και να μεταβάλει θέσεις, απόψεις, ιδεολογίες, πολιτικές…

Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός και της καθεμιάς, “…διαβάζοντας σωστά τα νέα δεδομένα. .. (και) καταλαβαίνοντας τις αλλαγές των καιρών…”, να προσαρμόζεται στη νέα πραγματικότητα, όπως ο χαμαιλέον στο φυσικό περιβάλλον.

Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός και της καθεμιάς να ξεχνά αυτά που υποστήριζε μέχρι χθες. Να γράφει στα παλιά του τα παπούτσια τα πρόσωπα που σήμερα υπηρετούν την συλλογικότητα που κι αυτός, από θέση ευθύνης είχε παλιότερα υπηρετήσει και σήμερα με τα λεγόμενα του, την υπονομεύει.

Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός και της καθεμιάς να αποδέχεται άκριτα και να προσκυνά την νέα –νεοφολελεύθερης αντίληψης- πραγματικότητα που δημιούργησε, όχι η κοινωνία και οι ανάγκες της, αλλά ο Υπουργός της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖ-ΑΝΕΛ, συν-εταίρος και ομοϊδεάτης του ΤΣΙΠΡΑ, ΚΑΜΜΕΝΟΣ, (η «…παραχώρησή των στρατοπέδων  κατά χρήση και για 99 χρόνια, είναι η μόνη ρεαλιστική προοπτική…», διαλαλούν οι κήρυκες του νέου ρεαλισμού-καιροσκοπισμού).

ΔΕΝ είναι, όμως, αναφαίρετο δικαίωμα του καθένα και της καθεμιάς, υιοθετώντας πλήρως τις θέσεις, τις απειλές και τους εκβιασμούς του Υπουργείου-Ταμείου Εθνικής Άμυνας,  να αποκρύπτει εσκεμμένα δημόσια έγγραφα και ντοκουμέντα για να προσαρμόσει την πραγματικότητα στα μέτρα που τον βολεύει.

ΔΕΝ είναι  αναφαίρετο δικαίωμα του καθένα και της καθεμιάς, να ερμηνεύει κατά το δοκούν έννοιες και όρους επιστημονικούς-νομικούς, για να δικαιολογήσει την δική του καιροσκοπική μεταστροφή.

Πολύ δε περισσότερο όταν αυτός που επιχειρεί όλα τα παραπάνω, επιθυμεί να «υπηρετήσει» τα συμφέροντα του σερραϊκού λαού, από θέσεις ευθύνης (Δημάρχου, Αντιδημάρχου, Δημοτικού Συμβούλου, Προέδρου Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης κ.α.).

Δεν θα κουραστούμε να το λέμε και να το ξαναλέμε. Ξανά… και ξανά….

Η σημερινή δημοτική αρχή του Πέτρου Αγγελίδη (κρίνοντας και από το αποτέλεσμα), έκανε μια καταστροφική για τα συμφέροντα του σερραϊκού λαού διαπραγμάτευση με το Υπουργείο-Ταμείο Εθνικής Άμυνας.

Όμως   στην αντιπαράθεση των δύο φορέων για τη διεκδίκηση των εκτάσεων των πρώην στρατοπέδων στην πόλη των Σερρών, εκείνος που έχει νόμιμα μεταγραμμένους τίτλους ιδιοκτησίας για το πρώην στρατόπεδο «ΠΑΠΑΛΟΥΚΑ» (αλλά και για το πρώην στρατόπεδο «ΕΜΜ. ΠΑΠΑ»), είναι ο Δήμος Σερρών. Αδιαμφισβήτητοι τίτλοι κυριότητας, παραχωρημένοι από το Ελληνικό Δημόσιο.

Αυτό σημαίνει ότι ο Δήμος Σερρών έχει την πλήρη κυριότητα των εκτάσεων που του παραχώρησε το Ελληνικό Δημόσιο και ΟΧΙ την ΧΡΗΣΗ.

Αν ο Δήμος Σερρών αποδεχτεί την χρήση των εκτάσεων αυτών για 1, 2 , 9 ή 99 χρόνια, τότε αποδέχεται ότι αυτά ανήκουν κατά κυριότητα στο Ταμείο Εθνικής Άμυνας και ως εκ τούτου θα πρέπει να αποδεχτεί και τους όρους που αυτό θα του επιβάλλει  (μίσθωμα, ποσοστά επί των εσόδων, χρήσεις κτηρίων, συνδιαχείριση και άλλους, νεοφιλελευθερης, θατσερικής αντίληψης, όρους «αξιοποίησης» που -και δια νόμου τώρα πια- επιβάλει η πραγματικότητα του  Υπουργού της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖ-ΑΝΕΛ, συν-εταίρου και ομοϊδεάτη του ΤΣΙΠΡΑ, ΚΑΜΜΕΝΟΥ ).

Σ’ αυτήν, λοιπόν, την σύγκρουση, εμείς που παραμένουμε αθεράπευτα ιδεοληπτικοί, υπέρ των συμφερόντων του σερραϊκού λαού, θα είμαστε στο πλευρό του Δήμου Σερρών και της όποιας δημοτικής Αρχής, η οποία θα υπερασπίζεται αταλάντευτα το δίκαιο αίτημα του σερραϊκού λαού να του αποδοθούν, όλες και ολόκληρες, οι εκτάσεις των πρώην στρατοπέδων για αξιοποίηση τους, που θα εξυπηρετεί πραγματικές κοινωνικές, αθλητικές και πολιτιστικές ανάγκες της πόλης και των ανθρώπων της.

Όποιος  ισχυρίζεται το αντίθετο, δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα του σερραϊκού λαού, αλλά εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Υπουργείου-Ταμείου Εθνικής Άμυνας.

Όσο, λοιπόν, κάποιοι πιστεύουν ότι η πραγματικότητα που διαμόρφωσε ο Υπουργός της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖ-ΑΝΕΛ, συν-εταίρος και ομοϊδεάτης του ΤΣΙΠΡΑ, ΚΑΜΜΕΝΟΣ, βολεύει «..τους πρακτικούς και τολμηρούς ανθρώπους που λύνουν ζητήματα για το τώρα..», τόσο, εμείς, θα παραμένουμε ιδεοληπτικά προσανατολισμένοι στα δίκια του σερραϊκού λαού, αναμένοντας λίγους ακόμη μήνες, μέχρι την οριστική λαϊκή ετυμηγορία απομάκρυνσης της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖ-ΑΝΕΛ, των ΤΣΙΠΡΑ-ΚΑΜΜΕΝΟΥ και όλων των νεο-ρεαλιστών καιροσκόπων κολαούζων τους, καθώς και  την ανατροπή των πολιτικών λιτότητας που αυτοί υλοποιούν.

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ήδη ξεκινήσει.

Θόδωρος Καστρινός

Σέρρες, 2 Ιούλη 2018