Θαυμασμός των διεθνών ΜΜΕ για τη συγκέντρωση “αξιοπρέπειας” του Συντάγματος

Θαυμασμός των διεθνών ΜΜΕ για τη συγκέντρωση “αξιοπρέπειας” του Συντάγματος

Syntagma-αξιοπρέπειαΑίσθηση προκάλεσε στους απεσταλμένους των διεθνών ΜΜΕ στην Ελλάδα, η μεγάλη αποψινή συγκέντρωση “αξιοπρέπειας” που πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα.

Τόσο στα ρεπορτάζ που υπέγραψαν στα site των ΜΜΕ στα οποία εργαζόνται, όσο και στους προσωπικούς λογαριασμούς τους στο Twitter, οι ξένοι δημοσιογράφοι ανέφεραν ότι οι Έλληνες ξαναβγήκαν μαζικά στους δρόμους για πρώτη φορά μετά από χρόνια, διεκδικώντας την αξιοπρέπειά τους, που σύμφωνα με τα ρεπορτάζ χάθηκε στον απόηχο της επιβολής των μέτρων του Μνημονίου.

httpv://youtu.be/U0dhQWPRlfI

Οι ξένοι δημοσιογράφοι στάθηκαν ακόμη στο γεγονός ότι δεν υπήρχαν αστυνομικές δυνάμεις στη συγκέντρωση, και ότι σε αντίθεση με το παρελθόν έχουν απομακρυνθεί τα κάγκελα που υπήρχαν μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, έξω από τη Βουλή.

Στους δρόμους οι Θεσσαλονικείς

httpv://youtu.be/P7EWhp5kJkM

Ειρηνική συγκέντρωση πολιτών, με αίτημα “την έξοδο από τη λιτότητα και τα μνημόνια”, και με στόχο την έκφραση αλληλεγγύης στις ελληνικές θέσεις, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με τους Ευρωπαίους εταίρους, πραγματοποιήθηκε απόψε στο Λευκό Πύργο, στη Θεσσαλονίκη.

Παρά το ψύχος, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο σημείο καταλαμβάνοντας όλο το χώρο μπροστά στο Λευκό Πύργο, κρατώντας πανό, με συνθήματα υποστήριξης των ελληνικών αιτημάτων. Ζητούν “απαλλαγή από τα μνημόνια και τη λιτότητα”, αρκετοί κρατούσαν ελληνικές σημαίες και κάποιοι σημαίες κρατών της Ε.Ε. Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, η γ΄αντιπρόεδρος της Βουλής, Δέσποινα Χαραλαμπίδου και ο βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Λαπαβίτσας.
Μετά τις 6.30 το απόγευμα, έκλεισε η παραλιακή λεωφόρος Νίκης, στο ύψος του Λευκού Πύργου, ενώ με δυσκολία εξαιτίας της μαζικής προσέλευσης του κόσμου διεξάγονταν η κυκλοφορία των οχημάτων στις παράπλευρες οδούς.