Δεν εμπλέκονται τα ΚΕΠ στο επίδομα θέρμανσης και πληρωμή των τελών κυκλοφορίας.

Δεν εμπλέκονται τα ΚΕΠ στο επίδομα θέρμανσης και πληρωμή των τελών κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματείο Μονίμων-Συμβασιούχων στα ΚΕΠ Μακεδονίας – Θράκης Θεσσαλίας μετά την πληθώρα ανακοινώσεων ότι οι πολίτες που δεν έχουν πρόσβαση ή γνώση στην χρήση του διαδικτύου θα μπορούν να πηγαίνουν στα ΚΕΠ και να εξυπηρετούνται από εκεί, τα ΚΕΠ απαντούν ότι:  έχουν προχωρήσει σε επαφές με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης προκειμένου να καταστεί σαφές το πρόβλημα που έχει, εκ νέου προκύψει, στα ΚΕΠ και αφορά στη μαζική προσέλευση πολιτών στην υπηρεσία μας προκειμένου να εξυπηρετηθούν για το επίδομα θέρμανσης καθώς και για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι:

Η απάντηση που λάβαμε είναι ότι  τα ΚΕΠ ΔΕΝ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ στις παραπάνω διαδικασίες αφού δεν αποτελούν πιστοποιημένες διαδικασίες. Ισχύει δηλαδή και σε αυτήν την περίπτωση η εγκύκλιος με αριθμό ΔΟΛ ΚΕΠ/Φ8/151/οικ.31901/30-12-2009 στην οποία αναφέρεται ρητά ότι δεν αναλαμβάνουμε σαν υπηρεσία μη πιστοποιημένες διαδικασίες. Οι παραπάνω διαδικασίες αφορούν στο Υπουργείο Οικονομικών και θα πρέπει αυτό να εκδώσει διευκρινιστική εγκύκλιο προς τους πολίτες η οποία θα αναφέρει ότι τα ΚΕΠ δεν εμπλέκονται στις εν λόγω διαδικασίες. Μάλιστα θα γίνει και σχετική ενημέρωση από το ΥΔΙΜΗΔ προς το Υπουργείο Οικονομικών.
Τονίσαμε για άλλη μια φορά τη διάθεσή μας να βοηθήσουμε σαν  υπηρεσία αλλά καταστήσαμε σαφές  ότι θα πρέπει να υπάρχει σωστή  οργάνωση και προγραμματισμός των διαδικασιών αλλά και έγκαιρη ενημέρωση και εκπαίδευση των συναδέλφων προκειμένου να αποφεύγονται η ταλαιπωρία του πολίτη, οι διενέξεις με συναδέλφους, ο υπερβολικός φόρτος εργασίας κατά περιόδους των συναδέλφων αλλά και τα πιθανά λάθη.
Παπαμιχαηλίδης Μιχάλης
ΚΕΠ 0747 Σερρών ΔΕ Λευκώνα
Εκπρόσωπος Σωματείου ΚΕΠ Μακεδονίας Θράκης Θεσσαλίας