«Η ολοκλήρωση του μαραθώνιου δράσεων στη νέα παιδική βιβλιοθήκη στέφθηκε με επιτυχία!»

«Η ολοκλήρωση του μαραθώνιου δράσεων στη νέα παιδική βιβλιοθήκη στέφθηκε με επιτυχία!»

Το διήμερο 12 και 13 Νοεμβρίου, η βιβλιοθήκη πραγματοποίησε ένα μαραθώνιο δράσεων για παιδιά. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου η βιβλιοθήκης άνοιξε τις πόρτες της από το πρωί έως το βράδυ και υλοποίησε δράσεις που είχαν να κάνουν με ανάγνωση παραμυθού, εικαστικά, κινηματογράφο, κουκλοθέατρο και παιχνίδι. Ο σκοπός ήταν να γνωρίσουν μεγάλοι και μικροί τον νέο χώρο και τις νέες υπηρεσίες που προσφέρει. Το παιδικό τμήμα που αποτελεί μια γενναιόδωρη προσφορά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, έχει κατασκευαστεί στα πρότυπα βιβλιοθηκών του εξωτερικού. Με πολύ χρώμα και διάφορα παιχνιδιάρικα σχήματα, με χώρους ανάγνωσης και εργαστηρίων, με σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό και με ένα λόφο που δίνει την αίσθηση του εξωτερικού χώρου, συνθέτει ένα περιβάλλον φιλικό προς τα παιδιά και τους νέους, που τους εξιτάρει την περιέργεια, τη δημιουργικότητα και τη φαντασία.

Ο μαραθώνιος δράσεων  ήταν μια ευκαιρία και για το ίδιο το προσωπικό να γνωρίσει καλύτερα τις δυνατότητες και τις ιδιαιτερότητες του χώρου. Η επισκεψιμότητα της βιβλιοθήκης ανέβηκε κατακόρυφα, καθώς πέρασαν από τον χώρο της συνολικά 672 άτομα. Ήταν ένα ευχάριστο, αλλά και κουραστικό διήμερο, το οποίο δε θα είχε υλοποιηθεί χωρίς την πολύτιμη βοήθεια των εθελοντών!

Οι εθελοντές-εμψυχωτές και βοηθοί έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και προσέφεραν στα παιδιά στιγμές χαράς και δημιουργικότητας. Για την πολύτιμη προσφορά τους, το προσωπικό της βιβλιοθήκης ευχαριστεί θερμά:

-Τον Σύλλογο «Σερραίες μανούλες» και συγκεκριμένα την Πρόεδρο κ. Βασιλική Πέτσα και τις γλυκύτατες μανούλες Μαρία Κοσιτζή, Νίκη Παπάζογλου, Ελένη Τάτσιου και Μαρία Ρουστάνη για τις όμορφες ώρες παραμυθού και εικαστικών.

-Την κουκλοθεατρική Ομάδα του Ομίλου Ορφέα Σερρών με τους: Βασιλική Ψυρρούκα, Φαίη Ναούμ και Χριστίνα Πεχλιβάνη, που γέμισε το χώρο της βιβλιοθήκης με 150 παιδιά, τα οποία παρακολούθησαν την παράσταση: «το παπάκι που δεν του αρέσανε τα ποδαράκια του», του Ευγένιου Τριβιζά.

-Τον Νίκο Τσιώτσο και την Έφη Τζούρη που μαζί με την πειραματική θεατρική ομάδα Nebus Plus μας προσέφεραν ένα πρωτότυπο δρώμενο παντομίμας που έλαβε χώρα στο λόφο.

-Την Ελένη Παπασταυροπούλου που μας χάρισε ώρες παιχνιδιού και διασκέδασης.

-Τις  θαυμάσιες  εθελόντριές μας, που μας προσέφεραν απλόχερα τη βοήθεια και τη θετική τους ενέργεια:

  • Σούλα Αγγειοπλάστη
  • Αναστασία Κουφογάζου
  • Χρυσή Κωνσταντίνου
  • Ευαγγελία Μάλτσιου
  • Θεοδώρα Μαυρίδου
  • Ειρήνη Μπουδουρίδου
  • Λίτσα Πολυζωίδου
  • Ζωή Σιδερίδου 
  • Ελένη Σφέτσιου
  • Ζωή Σωτηρίου

Αν θέλετε να πάρετε μια γεύση από τα όσα συνέβησαν το διήμερο, μπορείτε να βρείτε πληροφορίες στη σελίδα της βιβλιοθήκης (https://www.serrelib.gr), καθώς και στη σελίδα μας στο facebook (https://www.facebook.com/PublicLibraryofSerres) και στο twitter (https://twitter.com/#!/serrelib). Κόντρα στις δυσκολίες των καιρών και για χάρη των παιδιών και όλων των πολιτών που εξυπηρετεί, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών θα προσπαθήσει να προσφέρει με αμείωτη συχνότητα και με υψηλή ποιότητα, υπηρεσίες προς όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας και κοινωνικής τάξης. Ζητάμε την υποστήριξη των πολιτών και των δημιουργικών ομάδων. Αν σας ενδιαφέρει να συμμετέχετε στις δημιουργικές δράσεις της βιβλιοθήκης μπορείτε να επικοινωνήσετε με το προσωπικό της βιβλιοθήκης και συγκεκριμένα με την κ. Μαρία Βραχλιώτου στο 23210.98557 και στο email maria@serrelib.gr. Για άλλη μια φορά, σας ευχαριστούμε και στο επανιδείν!