Η “Διάβαση Πεζών” οργανώνεται για την καλύτερη παρέμβαση στα Δημοτικά προβλήματα

Η “Διάβαση Πεζών” οργανώνεται για την καλύτερη παρέμβαση στα Δημοτικά προβλήματα

Σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της «διάβασης πεζών»  που πραγματοποιηθηκε την Τετάρτη 31-10-2012 στην ΚΕΔΗΣ (πρωην ΔΕΠΚΑ)θα δημιουργηθούν ομάδες παρακολούθησης των δημοτικών προβλημάτων σε επίπεδο αντιδημαρχιών, με στόχο την καλύτερη παρέμβαση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Σερραίοι πολίτες. Σε ανακοίνωσή της η Δημοτική κίνηση επισημαίνει:
Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΗΣ ΔΙΑΒΑΣΗΣ ΠΕΖΩΝ
Οι δύο εισηγήσεις που κατατέθηκαν στην γενική συνέλευση της «ΔΙΑΒΑΣΗΣ ΠΕΖΩΝ», αυτή της «διαχείρισης και της στρατηγικής κατάκτησης της εξουσίας» που προτάσσει ο Παναγιώτης Κοτρώνης και αυτή του «πολιτικού διακυβεύματος, του κινηματικού χαρακτήρα της κίνησης» που προτάσσει ο Σάκης Μπόϊκος, δεν πρέπει να ερμηνεύονται ως δύο αντιτιθέμενες προοπτικές, που η επιλογή της μίας αναιρεί την επιλογή της άλλης. Δεν πρέπει να ερμηνεύσουμε τη διαφορά ως αντίθεση και πολύ περισσότερο δεν πρέπει ο κοινός σκοπός να επισκιάζεται από τις διαφορετικές εκτιμήσεις ως προς τα μέσα και τις δράσεις.

Στην πραγματικότητα η  μια πρόταση αποτελεί το alter ego της άλλης, η ύπαρξη της μιας προϋποθέτει την ύπαρξη της άλλης. Επί της ουσίας, η λογική της διαχείρισης είναι αναγκαία εφόσον επιθυμούμε να συνεχίσουμε να αυτοπροσδιοριζόμαστε ως Δημοτική Κίνηση. Γιατί στη φύση μιας Δημοτικής Κίνησης είναι και η διαχείριση και η εξουσία. Και ο τρόπος της διαχείρισης πάντα οριζόταν απ’ αυτόν που κατείχε την εξουσία. Με άλλα λόγια, αν δεν μας αρέσει ο τρόπος, δεν μένει παρά να τον αλλάξουμε, δεν μένει παρά να αναλάβουμε κυρίαρχο θεσμικό ρόλο. Όχι βέβαια ως ένας ακόμη εκλογικός συνδυασμός που επιδιώκει την Κατοχή του δήμου (με την έννοια της κοινότητας) για ίδιον όφελος, αλλά ως αυθεντική πολιτική κοινότητα που για πρώτη φορά ή έστω για μια σπάνια φορά ίσως έχει τη δύναμη και την προοπτική να αναλάβει πρωτεύοντα θεσμικό ρόλο. Ως πολιτική κοινότητα που αντιλαμβάνεται την εξουσία όχι ως άγονη διαχείριση αλλά ως μέσο εγγύησης του κοινού συμφέροντος. Όποιος δεν το αντιλαμβάνεται αυτό, έχει κατά τη γνώμη μου εγκλωβιστεί στη λογική της κριτικής και της αμφισβήτησης.

Στην λογική αυτή, της  σωστής προετοιμασίας της δημοτικής μας κίνησης  για την ορθή ανάλυση της σημερινής πραγματικότητας στο δήμο μας και την επεξεργασία και κατάθεση αντίστοιχων προτάσεων στην κατεύθυνση της επίλυσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι δημότες, εντάσσεται η πρόταση του Παναγιώτη Κοτρώνη για την δημιουργία ομάδων με αρμοδιότητα των αντίστοιχων  Αντιδημαρχιών και Νομικών Προσώπων, οι οποίες ομάδες θα παρακολουθούν στενά το έργο  των δημοτικών επιτροπών και  θα  ενημερώνουν την  δημοτική κίνηση, ώστε να παρεμβαίνει έγκαιρα στην καθημερινότητα και φυσικά να προετοιμάζεται για την εκλογική παρέμβαση, που θεωρούμε  εκ των ων ουκ άνευ, της «διάβασης πεζών» στις δημοτικές εκλογές, τον Ιούνιο του 2014.

Ο στόχος λοιπόν είναι ένας: ν’ αλλάξουμε τα πράγματα, να τα κάνουμε πιο ανθρώπινα – αν αυτό σημαίνει κάτι. Ο στόχος, όμως, απαιτεί σύνθεση των προτάσεων. Γι’ αυτό : υποστηρίζουμε τον κινηματικό χαρακτήρα της κίνησης λαμβάνοντας υπόψη και τις σημερινές συγκυρίες, υποστηρίζουμε το άνοιγμα σε όλους εκείνους που μοιράζονται τις ίδιες αγωνίες, υποστηρίζουμε τη δημιουργία ενός χώρου – το στέκι μας, το οποίο θα πρέπει να επιταχύνουμε τις διαδικασίες για την λειτουργία του – που θα αποτελεί σημείο αναφοράς της πολιτικής μας κοινότητας, υποστηρίζουμε τη συνεπή παρουσία στο Δημοτικό Συμβούλιο και ανάλογα με τη δύναμή  μας οργανώνουμε τη στρατηγική μας.