Το «χρυσό κλειδί» των Σερρών στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Το «χρυσό κλειδί» των Σερρών στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Με την αναγόρευσή του σε επίτιμο Δημότη Σερρών ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου στην Ιερά Μητρόπολη Σερρών & Νιγρίτης. Η τελετή πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο κτίριο του Διοικητηρίου (πρώην Νομαρχία) παρουσία πολλών Μητροπολιτών καθώς και τοπικών συλλόγων και φορέων.

Ο Δήμαρχος Πέτρος Αγγελίδης παρέδωσε στον Αρχιεπίσκοπο το κλειδί της πόλης και τόνισε “σας παραδίδουμε το χρυσό κλειδί της πόλης, για να μπορείτε ως συνδημότης πλέον να μας ενισχύετε πνευματικά και με το ισχυρό κλειδί της εξουσίας να ασφαλίζετε την πόλη από κάθε κίνδυνο και παράλληλα να ξεκλειδώνετε τις καρδιές μας βοηθώντας μας στη λύση των ατομικών και συλλογικών προβλημάτων”.

Ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε συγκινημένος από την ενέργεια αυτή και τόνισε πως αποδέχεται την διάκριση αυτή γνωρίζοντας πως δεν αντανακλά μόνο στο πρόσωπό του, αλλά και στην Εκκλησία που αγωνίζεται για τη βοήθεια του τόπου και του λαού. Αναφέρθηκε στη συνέχεια στην ανάγκη συνεργασίας όλων των φορέων. “Ένας πυλώνας δυνατός για την πατρίδα μας είναι η συνεργασία” τόνισε ο Μακαριώτατος και επισήμανε πως απαιτούνται θυσίες για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες

“Το χαρακτηριστικό της εποχής μας” είπε στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος “είναι η περιφρόνηση του προσώπου. Το κάθε πρόσωπο είναι μια εικόνα του Θεού και όταν περιφρονείται, ευτελίζεται και γίνεται αντικείμενο εκμεταλλεύσεως. Το αποτέλεσμα αυτών, είναι άνθρωποι άνεργοι ή άνθρωποι που δεν συγκινούνται για τους άλλους, τους αδύναμους” είπε ακόμα ο Αρχιεπίσκοπος.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Μακαριώτατος τόνισε πως “όταν δυναμώσουμε και ενισχύσουμε το πρόσωπο του ανθρώπου. τότε θα ξεπεράσουμε την κρίση”, ενώ πρόσθεσε πως ο κύριος σκοπός της Εκκλησίας είναι να στηρίζει τον άνθρωπο, να στέκεται πλάι του και χρειάζεται τη βοήθεια όλων “η Εκκλησία, εξάλλου, για αυτά τα έργα δεν χρειάζεται οπαδούς, αλλά με συνεργασία θα τα καταφέρουμε”. 

Προσφώνηση Αρχιεπισκόπου από το Δήμαρχο στο Διοικητήριο 8 Νοεμβρίου 2012

  

Pages: 1 2 3