Η κυβέρνηση στέλνει στο εδώλιο τους αγροτοσυνδικαλιστές των Σερρών

Η κυβέρνηση στέλνει στο εδώλιο τους αγροτοσυνδικαλιστές των Σερρών

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΝΔ ΤΟΥ ν.ΣΕΡΡΩΝ;

Απέκλεισε η κυβέρνηση το ενδεχόμενο ρύθμισης του θέματος που έχει προκύψει με διώξεις αγροτοσυνδικαλιστών στις Σέρρες, παρά την πίεση που άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ την Τρίτη (13/11) στη Βουλή. Οι συνδικαλιστές κατηγορούνται για παρακώλυση συγκοινωνιών, πράξη που είναι κακούργημα, και ο Βαγγέλης Αποστόλου υπενθύμισε ότι ο πρωθυπουργός, προεκλογικά, όταν επισκέφθηκε τις Σέρρες, υποσχέθηκε ότι θα το αντιμετωπίσει, ότι το ίδιο έκανε και ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης, ο οποίος τους είπε ότι θα το ρυθμίσει αν υπάρχει σύμφωνη γνώμη των κομμάτων στη Βουλή, αλλά και ότι έχει κατατεθεί τροπολογία από το ΚΚΕ.

“Το υπουργείο ούτε δικάζει ούτε ασκεί διώξεις ούτε διαμορφώνει ποινικούς χαρακτηρισμούς ούτε είναι στην αρμοδιότητά του να αθωώνει”, απάντησε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Καραγκούνης, υποστηρίζοντας ότι “η τροπολογία δεν ψηφίσθηκε”.

“Η τροπολογία δεν συζητήθηκε καν, γιατί δεν την αποδέχθηκε η κυβέρνηση”, του απάντησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, ο οποίος υπενθύμισε στον υφυπουργό ότι με τον νόμο 4055/2012 “πολλά κακουργήματα μέσα σε μία νύχτα τα κάνατε πλημμελήματα”. Είπε ακόμη ότι και στις κινητοποιήσεις του 1997 υπήρξε νομοθετική παρέμβαση από τη Βουλή, ενώ τόνισε ότι οι αγρότες έχουν κοινωνική συμπαράσταση και στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχουν προκαλέσει κυκλοφοριακά προβλήματα ή προβλήματα στα ευπαθή προϊόντα.

“Σε καμία περίπτωση το υπουργείο δεν παρεμβαίνει”, επέμεινε ο Κ. Καραγκούνης ισχυριζόμενος ότι το κάνει για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. “Μόνο όταν κινητοποιούνται οι αγρότες δημιουργούν προβλήματα στην κυκλοφορία;” αναρωτήθηκε ο Β. Αποστόλου.