Ο Δήμος Σερρών προμηθεύεται 540 κάδους ανακύκλωσης, ένα απορριμματοφόρο ανακύκλωσης και 140 μεταλλικούς κάδους απορριμμάτων

Ο Δήμος Σερρών προμηθεύεται 540 κάδους ανακύκλωσης, ένα απορριμματοφόρο ανακύκλωσης και 140 μεταλλικούς κάδους απορριμμάτων

Την προμήθεια 540 (πεντακοσίων σαράντα) κάδων ανακύκλωσης, ενός απορριμματοφόρου ανακύκλωσης, και 140 (εκατόν σαράντα) μεταλλικών κάδων απορριμμάτων, ανακοίνωσαν ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Παντελής Χράπας, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012 στο αμαξοστάσιο του Δήμου Σερρών.
Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Σερρών διευκρίνισε, ότι οι 500 (πεντακόσιοι) κάδοι ανακύκλωσης και το απορριμματοφόρο ανακύκλωσης συνολικού ποσού 300.000€, ο Δήμος Σερρών τα προμηθεύτηκε μέσω του προγράμματος “ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ” που χρηματοδοτείται από το πράσινο ταμείο. Η πρόταση στο πρόγραμμα κατατέθηκε στις 15 Ιουνίου 2012 και εγκρίθηκε στις 12 Ιουλίου 2012.
Επίσης πρόσθεσε ο κ. Αγγελίδης, ο Δήμος Σερρών με δικά του χρήματα που ανέρχονται στο ποσό των 66.174€ προμηθεύτηκε επιπλέον 50 (πενήντα) κάδους ανακύκλωσης και 140 (εκατόν σαράντα) μεταλλικούς κάδους απορριμμάτων.
Η παραπάνω προμήθεια επεσήμανε ο Δήμαρχος είναι σίγουρα κάτι το θετικό στον τομέα της καθαριότητας, όμως οι ανάγκες ασφαλώς δεν καλύπτονται και χρειάζεται να γίνει προμήθεια και άλλων, κυρίως, μεταλλικών κάδων απορριμμάτων και απορριμματοφόρων για την αποκομιδή των απορριμμάτων.
Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Παντελής Χράπας υπογράμμισε, ότι με την προμήθεια των 540 (πεντακοσίων σαράντα) κάδων ανακύκλωσης και ενός απορριμματοφόρου ανακύκλωσης, ενισχύεται η συγκέντρωση και αποκομιδή των ανακυκλώσιμων υλικών με ενεργητικά αποτελέσματα, διότι αφενός θα συγκεντρώνονται περισσότερα ανακυκλώσιμα υλικά τα οποία φέρνουν έσοδα στο Δήμο, αφετέρου θα μεταφέρεται μικρότερος όγκος απορριμμάτων στον χώρο υγειονομικής ταφής Παλαιοκάστρου με αποτέλεσμα τη μείωση των δαπανών μεταφοράς των απορριμμάτων.
Στον τομέα της αποκομιδής των σύμμεικτων απορριμμάτων, κατέληξε ο Αντιδήμαρχος, ο Δήμος Σερρών χρειάζεται να προμηθευτεί κι άλλους μεταλλικούς κάδους απορριμμάτων, όπως επίσης και απορριμματοφόρα.