Το νέο στέκι της «διάβασης πεζών»

Το νέο στέκι της «διάβασης πεζών»

Η δημοτική κίνηση «διάβαση πεζών» σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ό,τι: επτά ολόκληρα χρόνια μετά την ίδρυσή της, εξακολουθεί να παραμένει, μία ενεργή συλλογικότητα, που μέσα από συνεχείς δράσεις και ουσιαστικές αλλά και καινοτόμες πρωτοβουλίες, δίνει το δικό της καθοριστικό στίγμα στα κοινά της πόλης μας.

Απολύτως συνεπείς απέναντι στο περιεχόμενο της ιδρυτικής μας διακήρυξης, αναδείξαμε και εξακολουθούμε να αναδεικνύουμε τον εναλλακτικό, κινηματικό, αυτοδιοικητικό και ριζοσπαστικό χαρακτήρα των δράσεων μας.

Σήμερα, επτά χρόνια μετά, αποφασίσαμε τη δημιουργία ενός χώρου που θα υπηρετεί την κοινωνική προσφορά  και αλληλεγγύη. Ενός χώρου που θα υπηρετεί τις συλλογικές δράσεις και πρωτοβουλίες.

Ο χώρος αυτός θέλουμε να είναι κάτι παραπάνω από ένα λειτουργικό στέκι των μελών που συναπαρτίζουν τη «διάβαση πεζών». Θέλουμε να γίνει χώρος που θα συναντιούνται διαφορετικοί άνθρωποι, που θα ακούγονται διαφορετικές φωνές, που θα δώσει ανάσες υγιούς έκφρασης.

Αφετηρία αυτού του φιλόδοξου εγχειρήματος, που παράλληλα συνιστά και ένα ακόμη στοίχημα για τη «διάβαση», είναι το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου, όταν και με τη δυναμική παρουσία φίλων και μελών θα εγκαινιάσουμε τη λειτουργία του χώρου αυτού.

Απευθύνουμε ανοιχτή πρόσκληση σ’ όλους τους Σερραίους πολίτες να επισκεφθούν το στέκι μας, το οποίο και θα προσπαθήσουμε να κρατούμε ανοιχτό όλες τις μέρες της εβδομάδας.

Το Σάββατο  λοιπόν 15 Δεκεμβρίου στις 8,30 το βράδυ κάνουμε εγκαίνια του «ΣΤΕΚΙΟΥ», δίπλα από τη ΔΕΠΚΑ, στα παλιά «ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΠΛΩΡΗΣ», και σας καλούμε όλους για μια βραδιά με καλή μουσική.