Οι ΣΕΡΡΑΙΟΙ της ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ χορεψαν για τα 100 …χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης

Οι ΣΕΡΡΑΙΟΙ της ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ χορεψαν  για τα 100 …χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης

Τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης γιόρτασαν οι Σερραίοι της Θεσσαλονίκης πλαισιώνοντας την Ομοσπονδία τους με τα χορευτικά τους συγκροτήματα , σε μία φανταστική εκδήλωση που διοργάνωσε η 1η Δημοτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης, και μετέτρεψαν το κέντρο της πόλης σε μία μεγάλη πίστα το Σάββατο 13/10/12.
Γέμισε η Θεσσαλονίκη από χρώμα , παράδοση, πολιτισμό.
Συμμετείχαν 9 Ομοσπονδίες & Ενώσεις Πολιτιστικών Φορέων της πόλης. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων, η Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Ν. Θεσσαλονίκης, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Σαρακατσαναίων, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων, τα Λύκεια Ελληνίδων Θεσ/νίκης – Σερρών – Δράμας, η Ένωση Κρητικών Συλλόγων Μακεδονίας, η Ομοσπονδία Δυτικομακεδονικών Σωματείων Θεσσαλονίκης, η Ομοσπονδία Σερραϊκών Συλλόγων Θεσσαλονίκης και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Μικρασιατικών Σωματείων με 1000 και πλέον χορευτές και 80 οργανοπαίχτες.
Ξεκινώντας από διαφορετικά σημεία της πόλης και ξεσηκώνοντας τον κόσμο, κατέληξαν όλοι στο χώρο του Δημαρχιακού Μεγάρου όπου συνέχισαν το χορό τους μετά την ολιγόλεπτη παρουσία και χαιρετισμό του Δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη.
Σημείο συνάντησης των Σερραίων ορίστηκε η Πλατεία Μοριχόβου (στα Λαδάδικα) απ όπου ξεκίνησε το σερραϊκό γλέντι ξεσηκώνοντας τους παρευρισκομένους και δια μέσου της παραλιακής Λεωφόρου Νίκης και του Λευκού Πύργου κατέληξαν στο Δημαρχείο.
Οι Σύλλογοι των Σερραίων που συμμετείχαν με μακεδονική εμφάνιση ήταν : της Αγγίστας, του Αγίου Πνεύματος, του Εμμανουήλ Παπά, του Μοναστηρακίου, της Νιγρίτας και της Σησαμιάς, ενώ καθ΄ όλη τη διάρκεια της διαδρομής ο κόσμος γεύτηκε τους παραδοσιακούς ακανέδες των Σερρών, προσφορά Βασάκη.