Στην Πρωτοφανή συγκέντρωση των Σερρών ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΑΝ ΟΧΙ σε αλλα ΜΕΤΡΑ!

Στην Πρωτοφανή συγκέντρωση των Σερρών ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΑΝ ΟΧΙ σε αλλα ΜΕΤΡΑ!

Πάνω από 3.000 απεργοί στις Σέρρες ανταποκρίθηκαν στην προγραμματισμένη πορεία των σωματείων τους στο κέντρο της πόλης.

Πρωτοφανής για τα Σερραϊκά δεδομένα είναι η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων την Πέμπτη 18/10/2012. Καθολική και η συμμετοχή των εμπόρων και επαγγελματιών στο κάλεσμα για κλείσιμο των καταστημάτων τους. Η συγκέντρωσή τους μαζί με εργαζόμενους και από άλλους κλάδους έγινε στην πλατεία Κρονίου. Εντυπωσιακή σε όγκο και η συγκέντρωση των εργαζομένων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου και της ΑΔΕΔΥ. Οι δύο συγκεντρώσεις ενώθηκαν σε μια κοινή μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας. Ξεχωριστή συγκέντρωση με μεγάλη επιτυχία και η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Πλατεία Ελευθερίας

Στην ειρηνική πορεία που πραγματοποιήθηκε, με έντονη την παρουσία αστυνομικής δύναμης, συμμετείχαν ο Εμπορικός Σύλλογος Σερρών, η ομοσπονδία εμποροβιοτεχνών, δημοτικοί υπάλληλοι, εκπρόσωποι ΟΛΜΕ και ΕΛΜΕ, γιατροί, δικηγόροι,  κοινωνικοί φορείς, συνταξιούχοι, εργαζόμενοι, συμβασιούχοι πυροσβέστες, οδηγοί και ιδιοκτήτες ταξί, περιπτερούχοι, εκπρόσωποι και μέλη της ένωσης εστιατορίων και μέλη των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Ενώ δυναμική εμφάνιση έκαναν και οι εργαζόμενοι (μόνιμοι και συμβασιούχοι) στο Εργοστάσιο Ζάχαρης Σερρών. Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε ότι ο κόσμος που συγκεντρώθηκε στο Εργατικό Κέντρο έφτανε μέχρι το Εμπορικό Επιμελητήριο!!!

Η πορεία κατέληξε στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών όπου δόθηκε στον αντιπεριφερειάρχη, Γιάννη Μωυσιάδη, ψήφισμα διαμαρτυρίας κατά των νέων μέτρων.

Το σύνολο των καταστημάτων στην πόλη παρέμεινε κλειστό (εξαίρεση τα σουπερ μαρκετ και τα καταστήματα που αντιπροσωπεύουν εταιρίες franchise, καθώς και μερικά περιφερειακά ψιλικατζίδικα που άνοιξαν) Τα καταστήματα των Τραπεζών ηταν και αυτά κλειστά.

Τις προηγούμενες ημέρες ο Εμπορικός Συλλόγος Σερρών σε κάλεσμα του στους Σερραίους πολίτες τους προέτρεψε  να μην καταναλώσουν ούτε 1 ΕΥΡΩ την ημέρα της απεργίας.

Η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Νομού Σερρών σε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012 αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:
_ Να συμμετέχει στις Πανελλαδικές κινητοποιήσεις με κλείσιμο των καταστημάτων την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012 και συγκέντρωση στις 10:30 π μ μπροστά στο Επιμελητήριο Σερρών (Πλατεία Κρονίου)
_ Να συγκαλέσει και να συμμετέχει σε σύσκεψη όλων των φορέων της πόλης .
_Να παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ.
_Να διαθέσει ειδική αφίσα για τις προσόψεις των καταστημάτων και να διανείμει ειδική ανακοίνωση.
Επίσης ο Εμπορικός Σύλλογος Ν Σερρών απευθύνει ΚΑΛΕΣΜΑ σε όλους τους καταναλωτές την ημέρα της ΑΠΕΡΓΙΑΣ την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012 να μην καταναλώσουν ούτε 1 ΕΥΡΩ.
Το μήνυμα είναι διπλό αφενός τα ταμία του Κράτους να μην εισπράξουν ούτε 1 ευρώ και αφετέρου να τιμωρήσουμε με αυτό τον τρόπο όσους δεν συμμετέχουν και δεν συμπαρίστανται στις καθολικές διαμαρτυρίες της κοινωνίας.
Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ
Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΟΝΑΤΙΣΕΙ
Ή ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΜΕ
Ή ΘΑ ΜΑΣ ΑΦΑΝΙΣΟΥΝ