Η θεατρική παράσταση «ΙΚΕΤΙΔΕΣ» του 4ου ΓΕΛ Σερρών μάγεψε κοινό και… κριτικούς! (φωτορεπορταζ)

Η θεατρική παράσταση «ΙΚΕΤΙΔΕΣ» του 4ου ΓΕΛ Σερρών μάγεψε κοινό και… κριτικούς! (φωτορεπορταζ)

«Μάγεψε» κοινό και κριτικούς, η θεατρική παράσταση «ΙΚΕΤΙΔΕΣ» του Ευριπίδη, που ανέβασαν οι μαθητές του 4ου Γενικού Λυκείου Σερρών στα πλαίσια της «1η Θεατρικής Άνοιξης Γυμνασίων & Λυκείων» που διοργάνωσε το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών σε συνεργασία με το Γραφείο Σχολικών δραστηριοτήτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών.

ΙΚΕΤΙΔΕΣ 4ο ΓΕΛ Σερρών

Η αρτιότητα της παραγωγής και η ερμηνεία των μαθητών, πάνω στη σκηνή εντυπωσίασαν το κοινό που γέμισε ασφυκτικά δύο φορές το θέατρο «ΑΣΤΕΡΙΑ», (Την περασμένη Τρίτη και την Τετάρτη 2&3 Μαϊου).

Ως επιστέγασμα της προσπάθειας των μαθητών η κριτική επιτροπή του ΔΗΠΕΘΕ απένειμε στο 4ο ΓΕΛ το βραβείο της καλύτερης θεατρικής παράστασης.

Ο Σύλλογος Γονέων και ο Σύλλογος  Διδασκόντων του 4ου Γενικού Λυκείου Σερρών, σε μια εποχή οικονομικής ένδειας, κρίσης αξιών και θεσμών, λιτότητας συναισθημάτων, ενισχύει την αγάπη των μαθητών τους για το θέατρο και τον πολιτισμό  παρουσιάζοντας τη νέα παράσταση της θεατρικής ομάδας του σχολείου, «Ικέτιδες» του Ευριπίδη από μαθητές της Α΄ και Β΄ Λυκείου.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Σε ανακοίνωση του σχολείου αναφέρονται τα εξής:

«Επιλέξαμε, ως σχολείο, τις «Ικέτιδες» του Ευριπίδη, μια  αντιπολεμική τραγωδία, που γράφτηκε ανάμεσα στο 424 και 421 π.Χ. και θεωρείται από πολλούς ως το πιο «πολιτικοποιημένο» δράμα του μεγάλου τραγικού.

Τα μηνύματα του έργου, διαχρονικά επίκαιρα, προσφέρουν μοναδική ευκαιρία για αυτοκριτική και γόνιμο προβληματισμό.

Πολλά και τα επιμέρους θέματα που αναδεικνύονται:

Η ανιδιοτέλεια και η ανθρωπιά, ο δίκαιος και ο άδικος πόλεμος, η ευθύνη του ηγέτη, να εμπνέει και να καθοδηγεί το λαό, ο σεβασμός στους γονείς, και στους θεούς ως θεματοφυλάκων της ηθικής τάξης, η πίστη στις αξίες και στις πολιτισμικές παραδόσεις, η αξία του δημοκρατικού πολιτεύματος, η ακατασίγαστη λαχτάρα για πλούτο και δύναμη, η αλαζονική έπαρση που ξεστρατίζει τη λογική και την οδηγεί στα μονοπάτια της παράνοιας, στα όρια της ύβρης…

Με την παράστασή μας αγκαλιάζουμε όλα τα θύματα όλων των πολέμων που δυστυχώς συμβαίνουν και σήμερα, συμπάσχουμε με όλες τις μάνες που προσπέφτουν «ικέτιδες» για τα χαμένα παιδιά τους και επιδιώκουμε το δίκαιο και την ειρήνη για όλη την ανθρωπότητα».

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

  • ΣΤΑΘΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Μετάφραση
  • ΣΟΦΙΑ ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ: Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ.Δ.Ε. Σερρών
  • ΜΑΡΙΑ ΠΑΛΑΖΗ, ΟΛΥΜΠΙΑ ΠΑΧΑΔΙΡΟΓΛΟΥ, ΦΑΝΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ: Υπεύθυνες καθηγήτριες
  • ΝΙΚΟΣ ΒΕΡΓΙΔΗΣ: Υποστηρικτική θεατρική διδασκαλία. Αγωγή λόγου- Χοροκίνηση
  • ΤΑΣΟΣ ΦΟΥΡΛΑΚΗΣ: Μουσική  Σύνθεση
  • ΧΡΥΣΑ ΔΕΜΕΡΤΖΗ: Μουσική επιμέλεια
  • ΝΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Σκηνογραφία

Οι «ΙΚΕΤΙΔΕΣ» στη Μονή Λαζαριστών

Οι «ΙΚΕΤΙΔΕΣ» μαζί με τις άλλες καλύτερες παραστάσεις από τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ  της Εγνατίας Οδού συμμετέχουν στην εβδομάδα «Θεατρική Άνοιξη  Εφήβων» του Δικτύου, που φιλοξενηθηκε στην Θεατρική Σκηνή της Μονής Λαζαριστών του ΚΘΒΕ στις 4 Μαΐου 2017 ως επιστέγασμα και κλείσιμο της θεατρικής δράσης

Πλήρες φωτορεπορτάζ από την παράσταση στη σελίδα μας στο facebook

ΙΚΕΤΙΔΕΣ – 4ο ΓΕΛ ΣερρώνΙΚΕΤΙΔΕΣ 4ο ΓΕΛ Σερρών

Posted by Ανεξάρτητος on Thursday, May 4, 2017