«Θεμέλια» συνεργασίας για την ανάπτυξη ενός ελκυστικού πολιτιστικού-τουριστικού προϊόντος στις Σέρρες

Ενθουσιασμένοι από τις Σέρρες οι εκπρόσωποι του Geo Routes Cultural Institute και της Ελληνικής εταιρίας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού.

«Θεμέλια» συνεργασίας για την ανάπτυξη ενός ελκυστικού πολιτιστικού-τουριστικού προϊόντος στις Σέρρες

Με τις καλύτερες εντυπώσεις έφυγαν από τις Σέρρες οι εκπρόσωποι του Geo Routes Cultural Institute και της Ελληνικής εταιρίας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού που φιλοξενήθηκαν από την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών το τετραήμερο 29/10/2015-1/11/2015, στο πλαίσιο της επιδιωκόμενης συνεργασίας για την ανάπτυξη Δικτύων Μονοπατιών και Πολιτιστικών Θεματικών Οδοιπορικών.

Το απόγευμα του Σαββάτου 31/10/2015 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην αίθουσα «Κωνσταντίνος Καραμανλής» του Διοικητηρίου υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Γιάννη Μωυσιάδη  και με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων,  σε συνέχεια της πρώτης ενημερωτικής σύσκεψης που είχε πραγματοποιηθεί την Πέμπτη.

Ο  εκπρόσωπος του Geo Routes Cultural Institute Γιάννης Μπαλακάκης  αφού ευχαρίστησε την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών για την πρόσκληση και τη φιλοξενία , δήλωσε ενθουσιασμένος με τις ομορφιές των Σερρών τις οποίες διαπίστωσε ιδίοις όμασι κατά  την ξενάγηση του σε διάφορες περιοχές υψηλού τουριστικού ενδιαφέροντος.

Όπως δήλωσε στους παρευρισκόμενους ο Νομός Σερρών ενδείκνυται για την δημιουργία πολιτιστικών διαδρομών που θα αποτελέσουν πόλο έλξης τουριστών στην περιοχή. Τόνισε μάλιστα πως μέσα στις επόμενες μέρες το Geo Routes Cultural Institute θα συγκεκριμενοποιήσει τις προτάσεις του σχετικά με τη δημιουργία ενός ελκυστικού τουριστικού-πολιτιστικού προϊόντος για το Νομό Σερρών τις οποίες και θα υποβάλλει στην UNESCO καθώς οι δράσεις του εν λόγω φορέα βρίσκονται πάντοτε υπό την αιγίδα της.

μονοπατια-πολιτισμου-σερρες-20152Παράλληλα κάλεσε τους εμπλεκόμενους φορείς των Σερρών να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις και μέσα από μια συνεχή συνεργασία να γίνει συγκεκριμενοποίηση των επιδιωκόμενων στόχων και συλλογικό «χτίσιμο» του προς διάθεση προϊόντος.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε κατά την τοποθέτησή της και η εκπρόσωπος της Ελληνικής εταιρίας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού Ελένη Τσεμπίλη που τόνισε πως σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς μπορεί να εφαρμοστεί το πρόγραμμα «Μονοπάτια Πολιτισμού» , το οποίο η εταιρία έχει ήδη υλοποιήσει με επιτυχία σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.

μονοπατια-πολιτισμου-σερρες-2015-3Από την πλευρά  της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών ευχαρίστησε θερμά τους εκπροσώπους των δύο φορέων που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και εξέφρασε την διάθεση για συνεχή και στενή συνεργασία ώστε να προχωρήσουν όλες εκείνες οι διαδικασίες που θα δώσουν τουριστική ώθηση στον Νομό Σερρών. « Είμαστε εδώ, μαζί με τον Περιφερειακό Σύμβουλο υπεύθυνο για θέματα τουρισμού Αθανάσιο Μασλαρινό , τους υπηρεσιακούς παράγοντες του αρμοδίου τμήματος της Περιφέρειας αλλά και όλους τους φορείς για να συνεργαστούμε μαζί σας. Θα μελετήσουμε όλες τις προτάσεις σας, θα καταθέσουμε και τις δικές μας και πιστεύω πως το αποτέλεσμα θα είναι θετικό για την ανάπτυξη και την προώθηση ενός πολιτιστικού – τουριστικού προϊόντος που θα αναδείξει την περιοχή μας» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Μωυσιάδης.

Ικανοποιημένοι και πρόθυμοι να συνεργαστούν προς αυτή την κατεύθυνση δήλωσαν και οι εκπρόσωποι των φορέων του Νομού που συμμετείχαν στη σύσκεψη.