ΘΕΜΗΣ ΚΑΛΠΑΚΙΔΗΣ για ΤΑΡ: «Συμπεριφορά αποικιοκρατών»

Κάτοικοι των Φιλίππων σταμάτησαν τοπογραφικά συνεργεία του ΤΑΡ πριν αυτά περάσουν στα Τενάγη

ΘΕΜΗΣ ΚΑΛΠΑΚΙΔΗΣ για ΤΑΡ: «Συμπεριφορά αποικιοκρατών»

«Σήμερα (χθές) ήταν απλά ένα μήνυμα των πολιτών της περιοχής, πως κανείς δεν θα μπεί αυθαίρετα στα Τενάγη των Φιλίππων. Το τοπογραφικό συνεργείο διαπίστωσε πως δεν μπορεί να εργασθεί, όπως εξ άλλου διαπίστωσε και ο υπεύθυνος ασφάλειας του ΤΑΡ, κ Μανωλάς που ήρθε μάλλον ως θεατής μαζί με ένα ακόμη άτομο (σσ ασπρομάλη με κοτσίδα). Η απόφασή μας είναι αμετάκλητη. Δεν περνά κανείς»

Αυτά υποστήριξε σε δήλωσή του, προς εμάς, το μέλος της συντονιστικής επιτροπής κ Μανώλης Κελαϊδάκης, ο οποίος από το πρωϊ μαζί με τον κ. Θέμη Καλπακίδη ήταν στον τόπο που εμφανίσθηκαν τα μέλη του Τοπογραφικού συνεργείου για την σχετική αποτύπωση.

Με την σειρά του το μέλος της Συντονιστικής κ Λευτέρης Κωταϊδης μας είπε:

« …Η σημερινή, μικρή κινητοποίηση αποτελεί την πλέον ήπια στάση που μπορούσαμε να επιδείξουμε στο πλαίσιο της κατανόησης που πρέπει να υπάρχει για την θέση που απαρέγκλιτα κρατούμε εδώ και χρόνια ως κάτοικοι της περιοχής».

dav

Συνεχίζοντας ο κ Κωταϊδης είπε:

« …στη χθεσινοβραδυνή σύσκεψη που πραγματοποιήσαμε ως μέλη της συντονιστικής επιτροπής, εδώ στις Κρηνίδες, οι φωνές για άμεση σκληρή αντιπαράθεση ήταν πολλές και κάποιοι δώσαμε αγώνα να ηρεμήσουμε τα πνεύματα. Ας φροντίσουν οι κύριοι του ΤΑΡ να καταλάβουν πως αυθαιρετώντας δεν θα πετύχουν τίποτε. Εδώ που φτάσαμε είμαστε αποφασισμένοι για όλα. Ας αναζητήσει η κα Παπαλεξανδρή και οι προϊστάμενοί της, την αλήθεια και στην δική μας πρόταση και όχι δογματικά μόνο στη δική τους»

Τέλος, τα μέλη της συντονιστικής, πιστεύουν πως η Δήμαρχος Καβάλας κα Τσανάκα, έχει εξαπατηθεί με τα έργα που της υποσχέθηκαν, όταν μάλιστα κανείς δεν γνωρίζει ούτε καν τα ποσοστά συμμετοχής του ΤΑΡ στα έργα αυτά (υδροδότησης και άρδευσης) και αν τελικά μπορούν να ενταχθούν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Είπαν επίσης ότι υπεισέρχονται και άλλα θέματα, όπως γιατί θα πρέπει να πληρώσει ο ελληνικός λαός, ένα έργο για να βολευτεί ο ΤΑΡ και πολλά άλλα.

Τέλος ο κ Θέμης Καλπακίδης μας δήλωσε τα ακόλουθα:

«Σήμερα ο ΤΑΡ απέδειξε πως δεν σέβεται ούτε τη δική του δήλωση νομιμοφροσύνης, πως θα περίμενε πριν από την όποια ενέργειά του την απόφαση του ΣτΕ. Δεν σεβάστηκε ούτε τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, ούτε και τις τελευταίες δηλώσεις της Δημάρχου κας Τσανάκα σχετικά με το ΣτΕ.

Οι άνθρωποι (τα στελέχη του ΤΑΡ) κινούνται σαν αφεντικά, σαν αποικιοκράτες. Σήμερα πήραν ένα μήνυμα. Ας ελπίσουμε να το αποκωδικοποιήσουν σωστά».-