Θεόδωρος Μηλίδης: «500 θέσεις στάθμευσης χάνονται στο κέντρο της πόλης με τις βιοκλιματικές αναπλάσεις».

Σέρρες_μεραρχίας_αυτοκίνηταΜε ανακοίνωση που εξέδωσε η Δημοτική Παράταξη στο Δήμο Σερρών, «ΕΠΟΧΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ – Θεόδωρος Μηλίδης», κατηγορεί την Δημοτική αρχή του Π.Αγγελίδη για προχειρότητα, η οποία δημιουργεί προβλήματα στου Δημότες. Αφορμή οι προτάσεις Κυκλοφοριακών  αλλαγών με βάση την μελέτη των  βιοκλιματικών αναπλάσεων, οι οποίες θα δημιουργήσουν έλλειμμα 500 θέσεων στάθμευσης των κατοίκων που ζουν στο κέντρο της πόλης των Σερρών. Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο  (20/02/2013) ήρθαν προς έγκριση οι κυκλοφοριακές αλλαγές στο κέντρο της πόλης που προβλέπονται στην μελέτη των βιοκλιματικών αναπλάσεων. Πρόκειται για ευρύτατη παρέμβαση σε κεντρικές οδούς της πόλης (Δημογερόντων, Εφόρων, Ν. Νικολάου κ.λ.π.). Ως παράταξη, φανατικά και διαχρονικά υποστηρίζουμε τέτοιου είδους αναπλάσεις, ώστε ο Δήμος να αποκτήσει ισχυρή αισθητική ταυτότητα, να γίνει ανθρώπινος για τους δημότες του και ελκυστικός για τους ξένους επισκέπτες.

Δυστυχώς για μία τόσο ιστορική απόφαση, με πολλαπλές συνέπειες  για την ζωή των κατοίκων αυτής  της πόλης, η δημοτική αρχή, αποδείχθηκε  για ακόμη μία φορά, κατώτερη των  περιστάσεων ενεργώντας με την συνήθη πρακτική της: Προχειρότητα παντού και πάντοτε.

Η μελέτη των αναπλάσεων αυτών είναι σε γνώση της δημοτικής αρχής από το έτος 2011 και από τις κυκλοφοριακές προτάσεις που προτείνονται προκύπτει απώλεια τουλάχιστον 500 θέσεων στάθμευσης. Αν δε λάβει κανείς υπ’ όψιν του ότι στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της πόλης έχει ήδη απωλεσθεί αντίστοιχος αριθμός θέσεων στάθμευσης, λόγω του έργου των αστικών αναπλάσεων που είναι σε εξέλιξη, αντιλαμβάνεται ότι πρόκειται, με τον συνδυασμό των έργων αυτών, να προκύψει κυκλοφοριακό χάος και κομφούζιο άνευ προηγουμένου.

Η δημοτική αρχή του κ. Αγγελίδη επί  δύο χρόνια, ενώ γνώριζε το ήδη  υφιστάμενο, έντονο πρόβλημα στην περιοχή  των αναπλάσεων το οποίο θα επιταθεί σε βαθμό εξωφρενικό, ουδεμία πρόνοια έλαβε για την αντιμετώπισή του.

Η παράταξή μας συνεπής στον θεσμικό της ρόλο και αφουγκραζόμενη την αγωνία των συνδημοτών μας υπέβαλλε στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής αλλά και στο Δημοτικό Συμβούλιο προτάσεις ρεαλιστικές. Για ακόμη μία φορά όμως ήμασταν «φωνή βοώντος εν τη ερήμω».

Ο κ. Αγγελίδης κατά την πάγια τακτική του, ζητά από την αντιπολίτευση την συναίνεσή της, σε κάθε σοβαρό θέμα και κάθε φορά που υποβάλλουμε προτάσεις, τις γράφει στα παλιότερα των υποδημάτων του. Τόσο δημοκρατικά και τόσο συναινετικά !!!

Κάθε δημοτική αρχή που σέβεται την πόλη και του δημότες της, πριν προβεί σε αναπλάσεις, ιδιαίτερα στο κέντρο της πόλης, όπου θα ανατρέψουν το ήδη βεβαρημένο κυκλοφοριακό πρόβλημα, έχει πρώτιστο καθήκον να σχεδιάσει και να υλοποιήσει έργα υποδομής. Δυστυχώς στην πόλη μας γίνεται ακριβώς το αντίθετο. Πρώτα θέλουν να κάνουν τις αναπλάσεις, να τινάξουν στον αέρα κάθε κυκλοφοριακό σχεδιασμό και το οξύ πρόβλημα της στάθμευσης το αφήνουν για τους επόμενους. Τι τρανότερο παράδειγμα κοντόφθαλμης και ανεύθυνης πολιτικής, μπορούμε να βρούμε.

Οι αναπλάσεις πρέπει να έχουν ως στόχο την ανακούφιση και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και δεν έχει κανείς το δικαίωμα το ήδη υπάρχον κυκλοφοριακό κομφούζιο να το μετατρέψει σε κυκλοφοριακή κόλαση για τους κατοίκους αυτής της πόλης.

Εμείς με φανατισμό υποστηρίζουμε τις αναπλάσεις, οι οποίες όμως θα πρέπει να γίνονται με σωστό σχεδιασμό. Δεν είναι δυνατόν να μας λέει ο Δήμαρχος ότι οι μόνιμοι κάτοικοι των οδών Ν. Νικολάου, Δυτ. Θράκης Εφόρων κ.λ.π. θα σταθμεύουν τα οχήματά τους στο πρώην Στρατόπεδο Παπαλουκά. Έτσι οι αναπλάσεις δημιουργούν προβλήματα αντί να επιλύουν και ο Δήμος γίνεται δυνάστης των δημοτών.

Η παράταξή μας υπέβαλε  συγκεκριμένες προτάσεις, ως αφορμή προβληματισμού, κυρίως όμως ζητήσαμε από την δημοτική αρχή, έστω την υστάτη ώρα να δείξει επιτέλους σωφροσύνη και να φέρει τεκμηριωμένη μελέτη για την επίλυση του προβλήματος στάθμευσης στο κέντρο της πόλης.

Δυστυχώς ο κ Αγγελίδης  και η δημοτική του αρχή επιδεικνύοντας όπως πάντα την ίδια εγωιστική  και αλαζονική συμπεριφορά, αρνήθηκαν να προσχωρήσουν στο στρατόπεδο της σύνεσης και ετοιμάζονται για ένα νέο ράβε – ξήλωνε στο κέντρο της πόλης.

Εμείς επισημαίνουμε  για άλλη μία φοράς ότι τέτοιου είδους παρεμβάσεις στην πόλη πρέπει να είναι πλήρως μελετημένες και τεκμηριωμένες και να έρχονται στο Δημοτικό Συμβούλιο, αφού έχουν εξαντληθεί όλα τα περιθώρια διαβούλευσης, ώστε οι αποφάσεις να λαμβάνονται ομόφωνα. Φθάνει πια η ανευθυνότητα και η προχειρότητα

 Σέρρες 1/03/2013

Δημοτική Παράταξη Εποχή  Δημιουργίας – Θ. Μηλίδης