ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ: 15 νέοι αψήφησαν το κρύο και βούτηξαν στα παγωμένα νερά της λίμνης των Αγίων Αναργύρων

ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ: 15 νέοι αψήφησαν το κρύο και βούτηξαν στα παγωμένα νερά της λίμνης των Αγίων Αναργύρων

Παρά την αρχική απόφαση για αγιασμό των υδάτων στο κλειστό κολυμβητήριο Σερρών, εν τούτοις, η διάψευση των προβλέψεων της μετεωρολογικής υπηρεσίας για κακοκαιρία, οδήγησε τελικά στη ρίψη του Σταυρού στη τεχνητή λίμνη της κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κάθε μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε σήμερα, Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017, στην Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης η Εορτή των Θεοφανείων με επίκεντρο τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στις Σέρρες.

Της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και της τελετής Αγιασμού προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, πλαισιούμενος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως με τη συμμετοχή πλήθους ευσεβών πιστών με επικεφαλής την Υφυπουργό Εσωτερικών κυρία Μαρία Κόλια Τσαρουχά.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

15 νέοι βούτηξαν στα νερά

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε ο Καθαγιασμός των Υδάτων στη λίμνη κοιλάδας Σερρών, όπου περίπου 15 ήταν οι νέοι (μια κοπέλα) που αψήφισαν τα παγωμένα νερά και βούτηξαν να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό, με τον Σεβασμιώτατο στον μεν πρώτο να δωρίζει κατά το έθος ένα χρυσό σταυρό και στους μεν υπόλοιπους από ένα αναμνηστικό.

Αναφορά στη τρομοκρατία από τον Μητροπολίτη

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά την τελετή ο Μητροπολίτης της Σερραϊκής Εκκλησίας κ. Θεολόγος αναφέρθηκε στη μεγάλη εορτή των Θεοφανείων, στην με πολλούς συμβολισμούς τελετή Αγιασμού των υδάτων της Εκκλησίας, την αναγέννηση των ανθρώπων και την αποκάθαρση της ανθρώπινης φύσεως από τους ρίπους της αμαρτίας ευχόμενος ο Κύριος Ιησούς Χριστός να φωτίζει τις ψυχές όλων, των μεγάλων και των μικρών, των αρχόντων και των αρχομένων, να απομακρύνει τις δυσκολίες, τα προβλήματα και το “φάντασμα” της τρομοκρατίας το οποίο πλανάται σήμερα πάνω απ’ όλο τον κόσμο, να ηρεμήσει και να γαληνέψει τις ψυχές όλων των ανθρώπων.

Στις εορταστικές και λατρευτικές εκδηλώσεις παρέστησαν επίσης η Βουλευτής του Νομού κα. Φωτεινή Αραπατζή, ο Αντιπεριφερειάρχης κ.Ιωάννης Μωυσιάδης, ο Δήμαρχος Σερρών κ. Πέτρος Αγγελίδης, εκπρόσωποι της Στρατιωτικής, Αστυνομικής και της Πυροσβεστικής Ηγεσίας, εκπρόσωποι Φορέων, Συλλόγων, κ.α.

(πηγη φωτο romfea.gr)