Θεολόγος προς Ιερώνυμο: «μυρίζει έαρ και καινή κτήσις χορεύει»

Το καλωσόρισμα στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο από τον Μητροπολίτη Σερρών & Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγο.

Θεολόγος προς Ιερώνυμο: «μυρίζει έαρ και καινή κτήσις χορεύει»

Στις Σέρρες αφίχθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (7/5) ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου, για τον εορτασμό του Αγίου Νικήτα του Νέου Σερρών.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη στην μητρόπολη Σερρών με την ευκαιρία της αυριανής εορτής του πολιούχου των Σερρών αγίου Νικήτα. Το απόγευμα, ο κ. Ιερώνυμος χοροστάτησε στον πανηγυρικό αρχιερατικό εσπερινό που τελεστηκε στον ναό του αγίου Νικήτα στην πόλη των Σερρών.

Πρώτος σταθμός του Μακαριωτάτου κατά την τρίημερη παραμονή του στην πόλη των Σερρών ήταν η Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Σερρών, όπου έγινε δεκτός με αισθήματα χαράς και σεβασμού από την Ηγουμένη Γερόντισσα Φεβρωνία και τις Μοναχές, τον Ιερό Κλήρο, τους εκπροσώπους των στρατιωτικών και πολιτικών αρχών (η Υπουργός ΥΜΑΘ Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά και ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάρκος Μπόλαρης), ενώ στο Καθολικό της Μονής χοροστάτησε στην δοξολογία.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Στην προσφώνηση του ο Μητροπολίτης Σερρών&Νιγρίτης κ. Θεολόγος καλωσορίζοντας τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο μίλησε με θερμά λόγια για το πρόσωπο του Προκαθημένου της Εκκλησίας της Ελλάδας και για τις άοκνες προσπάθειες του για τα δίκαια της Εκκλησίας και του λαού λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «μυρίζει έαρ και καινή κτήσις χορεύει».

Στην αντιφώνηση του ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σερρών κ. Θεολόγο για την πρόσκληση, την τιμή και την αγάπη του ενώ αφηγήθηκε την ιδιαίτερη σχέση που έχει με την Ιερά Μονή όπου έχει επισκεφθεί παλαιότερα αρκετές φορές και διαπίστωσε την πρόοδο των εργασιών για να τονίσει ότι τα Μοναστήρια μας στην δύσκολη εποχή που ζούμε έχουν σπουδαία αποστολή.

“Αναζητούμε την σωτηρία μας εκτός, την αναζητούμε στην σοφία, στην εμπειρία, απαραίτητα είναι και αυτά, αλλά χρειαζόμαστε και την άνωθεν σοφία του Θεού”.

(φωτογραφίες από το romfea.gr)